Ziraat Bankası'nda film gibi köstebek operasyonu

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Ekim 2009 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Bankası yönetimine küfür mektubu gönderen kişi, banka müdürü çıktı. Meçhul şahıs hakaret mektuplarını gönderdiği postanenin kamera kayıtlarına takılınca yakayı ele verdi

EKO ANKARA

HÜSEYİN ÖZAY

Türk bankacılık sektöründe kâr rekortmenliğini kimseye kaptırmayan Türkiye Ziraat Bankası, macera filmlerini aratmayacak bir ?köstebek operasyonu'na imza attı. Bir süredir, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar başta olmak üzere, banka yönetim kurulu üyelerine, hakaretler içeren mektuplar gönderen kişi, İstanbul'un ünlü bir semtinde bankanın şube müdürlüğü görevini yapan T. A. isimli müdür çıktı. Aynı kişinin, bankanın kredi bilgileriyle ilgili olarak da birçok kuruma ?ihbar mektubu' gönderdiği tespit edildi. Banka Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülen köstebek operasyonun ayrıntıları ise şöyle:

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyelerine bir süredir, içinde ağır hakaret ve küfürler içeren mektuplar geliyordu. Mektupların altında ise imza olarak bir grup banka çalışanı notu yer alıyordu. Mektupların arkasının kesilmemesi ve mektupların içinde de ağza alınmayacak küfürler bulunması nedeniyle, banka yönetim kurulu konuyla ilgili olarak Banka Teftiş Kurulu'na inceleme yapması talimatı verdi.

ADRES İSTANBUL

Banka Teftiş Kurulu, öncelikle mektupların gönderildiği PTT şubesini tespit etti. Mektupların, İstanbul'daki bir PTT şubesinden gönderildiğini belirleyen Teftiş Kurulu müfettişleri, bunun üzerine, mektupların gönderildiği günün, tüm kamera kayıtlarını inceledi. Çevrede bulunan kameralar da incelendi. Görüntüler, İstanbul'da görevli banka yetkililerini de incelettirildi. Yapılan incelemelerde, mektupların İstanbul'un ünlü bir semtindeki banka şubesinde görev yapan T.A. adlı banka müdürü ve ağabeyi tarafından gönderildiği belirlendi. Bu tespit üzerine, müdürün ve ağabeyinin ifadesi alındı. Her ikisi de mektupları kendilerinin gönderdiğini kabul etti. Müdürün, bir süre önce tayinin Muş'a çıktığı bu nedenle, yönetime kızdığı öğrenildi.

Ziraat Bankası Teftiş Kurulu'nun yaptığı araştırmalarda, aynı müdürün bankanın iş ve işlemleri ile ilgili de BDDK başta olmak üzere bazı kurum ve kuruluşlara ihbar mektupları gönderdiği de tespit edildi. Tüm bu bilgiler üzerine, banka yönetimi müdür ve ağabeyi hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber