Bağ-Kur prim borcuna 'vergi barışı' formülü

Haber Giriş : 24 Ocak 2005 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Yeşil kartlı yoksul vatandaşlar sağlık hizmetlerinden yararlanırken, prim borcu bulunan Bağ-Kur'lular ise sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor" dedi. Sağlık Bakanı Akdağ, Bağ-Kurluların borçlarının yapılandırılmasının daha önce gerçekleştirildiğini, fakat istenen başarıya ulaşılamadığını hatırlattı.

Vergi barışı affında olduğu gibi bu borçların da yeniden yapılandırılabileceğini kaydeden Akdağ, Hazine ile olan görüşmeler neticesinde bu soruna çözüm bulacaklarını söyledi. Akdağ, şöyle konuştu: "Yeşil kartlı yoksul vatandaşlar sağlık hizmetlerinden yararlanırken, prim borcu bulunan Bağ-Kurlular ise bu hizmetlerden yararlanamıyor. Prim borçların ödenmesini sağlamak için çalışıyoruz.

Hazine ile olan görüşmeler devam ediyor. Bu kez soruna çözüm bularak nokta koymak lazım."

Esnafa 2.5 trilyon kaynak aktarıldı

Bu arada Sanayi Bakanı Ali Coşkun, esnafa verilen kredilerin 2004 yılında 2.5 katrilyon lirayı aştığını açıkladı. CHP Milletvekili Orhan Eraslan'ın soru önergesini cevaplandıran Bakan Coşkun, esnafa kullandırılan kredilerin 2000 yılında 420 trilyon, 2003 yılında 690 trilyon olmasına rağmen 2004 yılında 2.5 katrilyonu aştığını bildirdi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber