CHP'li ilçe başkanından kaymakama saygısızlık

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2009 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında planlanan Cumhuriyet Yürüyüşü'nün iptal edilmesi, Kaymakam Serdar Polat ile CHP İlçe Başkanı Yamaç Kaya'nın tartışmasına sebep oldu.

Cumhuriyet Yürüyüşü'nün iptal edilmesine öfkelenen Kaya, Kaymakam Polat'a tepki gösterdi. Olayın büyümesini, CHP'li Belediye Başkanı Ali Acar ve Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukçuoğlu önledi.

Kordon Caddesi'ndeki Atatürk anıtına kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin çelenkleri koyuldu. Tören sonunda tokalaşan protokol üyeleri arasındaki CHP İlçe Başkanı Kaya, Kaymakam Polat'a her yıl yapılan Cumhuriyet Yürüyüşü'nün neden iptal edildiğini sordu. Polat'ın, "Meteoroloji verilerine göre hava muhalefeti ve domuz gribi sebebiyle okullar bir hafta tatil. Bu sebeple iptal kararı aldık." cevabına kızan Yamaç Kaya, "Şimdiye kadar Marmaris'te bu yürüyüş hiç iptal olmamıştı. Nasıl iptal edersiniz ?" dedi.

Ses tonunu yükselten Kaya, Polat'a doğru yürüdü. Kaya'yı, Kaymakam'ın korumaları uyardı, ancak tansiyonun iyice yükselmesi ve tartışmanın büyümesi üzerine devreye Başkan Acar ve Tümamiral Kavukçuoğlu girdi. İkisi, CHP İlçe Başkanı Kaya'yı alandan uzaklaştırdı. Kaymakam Serdar Polat da Kaya'nın üslubunun terbiye sınırlarını aştığını ve hakarete vardığını belirterek alanı terk etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber