İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çelik: ''Norm kadroda eş durumu özrü nedeniyle atıl kapasite oluşuyor''

Haber Giriş : 03 Temmuz 2003 20:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÇELİK: ''NORM KADRODA EŞ DURUMU ÖZRÜ NEDENİYLE ATIL KAPASİTE OLUŞUYOR''

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, norm kadro uygulamasında eş durumu özrü nedeniyle atıl kapasite oluştuğunu ifade ederek, özellikle asker, hakim, savcı, polis gibi sürekli yer değiştirmeye tabi personelin öğretmen eşlerinde bu sıkıntının yaşandığını belirtti.

Öğretmen açığına dikkati çeken Çelik, İngilizce, bilgisayar gibi branşlarda açık olduğunu, ancak genel olarak sıkıntının yığılmalardan kaynaklandığını söyledi. Ülkede toplam 631 bin öğretmen, 13.5 milyon öğrenci olduğunu belirten Çelik, bu hesaba göre öğretmen başına yaklaşık 20 öğrenci düştüğünü, bunun da Avrupa standardı olduğunu kaydetti.

Özellikle asker, hakim, savcı, polis ve maliyeci gibi sürekli yer değiştirmeye tabi personelin bir yere gittiği zaman öğretmen eşlerinin de aynı yere atanması gerektiğini kaydeden Çelik, ''Halbuki yapılacak bir organizasyonla her 2 grubun ihtiyaç duyduğu yerlerde eşleri birarada çalıştırabilmemiz mümkün'' dedi.

Norm kadroda yığılmalara yol açan diğer faktörün de sağlık özrü olduğunu, pek çok öğretmenin anne veya babasına kanser raporu alarak, tayinlerini yapmaya çalıştıklarını anlatan Çelik, sistemdeki aksaklık nedeniyle öğretmenlerin sahte rapor almaya da teşvik edilmiş olduğunu söyledi.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber