Genç doktor ayakta kalmak için savaşıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Ekim 2009 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taylan YILDIRIM

Doktor Ilgın Şimşir, Ocak ayında meydana gelen büyük kazada ağır yaralandı.

Meslektaşların özeni, Dr. Şimşir'i hayata döndürdü döndürmesine ama sakat kalmasını da engelleyemedi. Omuriliği zedelenen genç doktorun tedavisi ve yürüme hayalleri sürüyor.

GEÇEN ocak ayında İzmir'in Bornova de Osman Kibar Kavşağı'nda ciddi bir kaza meydana geldi. İstanbul'dan İzmir'e giden 44 yaşındaki K.Ç.'nin kullandığı 19 ton yem yüklü 10 NF 374 plakalı kamyon, yokuş aşağı inerken freni patladığı için kontrolden çıktı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, otomobillerde sıkışanlar, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı. Ege Üniversitesi Hastanesi'nde dahiliye doktoru olan 35 yaşındaki Ilgın Şimşir'in de aralarında bulunduğu 16 kişi yaralandı. Dört kişi de hayatını kaybetti.

Kazada, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde görevli Daliye Uzmanı Dr. Ilgın Şimşir de ağır yaralandı. İtfaiye ekipleri Şimşir'in sıkıştığı araçtan kurtarmaya çalışırken, kendisi gibi doktor olan eşi Adnan Şimşir de büyük bir endişeyle olup biteni izledi. Bir çocuk annesi Ilgın Şimşir, görev yaptığı hastanede tedaviye alındı. Meslektaşlarınca hayatta kalması sağlanan Şimşir'in, tedavisinin ilerleyen döneminde hayatı kabusa döndü. Çünkü Şimşir, bir daha ayağa kalkamadı.Yeniden yürüyebilmek için yaklaşık dokuz ay hastanede tedavi gören Ilgın Şimşir, bir türlü bu isteğini gerçekleştiremedi. Şimşir'in yeniden ayağa kalkabilmesi için meslektaşlarının seferber ettiği tedavi yöntemleri de bir sonuç vermedi. Omuriliği zedelenen Dr. Ilgın Şimşir'in tedavisi halen sürüyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber