Bakan Nimet Çubukçu da grip oldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Ekim 2009 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Gümüşhane'ye yaptığı bir günlük ziyarette okul gezisini, grip olduğu için iptal etti. Bir grup öğrenciyle Valilik'te görüşen ancak öpüşmeyen Çubukçu, Gümüşhane'nin özellikle kız çocuklarının eğitiminde geldiği noktanın gurur verici ve özendirici olduğunu söyledi.

Çubukçu, gezisi boyunca yağan yağmurda da şemsiye kullanmadı ve kırmızı bir şalla başını örttü.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bu sabah Anadolu Jet'e ait tarifeli uçakla Trabzon'a geldi. Yağmurlu bir havada Trabzon'a gelen Çubukçu, VIP salonu çıkışında korumasının şemsiye açmasına izin vermedi. Yeşil işlemeli pardösü, gül rengi çiçekli elbise ve kırmızı ayakkabı giyen Çubukçu, başını kırmızı bir şalla örterek yağmurdan korunmaya çalıştı. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nun makam aracıyla Gümüşhane'ye geçen Çubukçu, öğle yemeğinin ardından Valiliği ziyaret etti. Valilik girişinde ?Haydi Kızlar Liseye' kampanyası çerçevesinde Kız Teknik Meslek Lisesi'nde öğrenim görmeye başlayan 4 kız öğrenci tarafından kendisine çiçek verilen Çubukçu, grip olduğunu belirterek çocukları öpmedi ve ?Sizi uzaktan öpüyorum. Çabanızı ve okuma azminizi takdirle karşılıyorum? dedi. Valilik şeref defterini imzalayan Çubukçu daha sonra kız öğrencilerle birlikte Vali Enver Salihoğlu'nun makamına geçti.

GÜMÜŞHANE'YE ÖVGÜ

Çubukçu, burada yaptığı konuşmada, kız ve erkek çocuklarının okullaşmasında Gümüşhane'nin bayrağı önde taşıdığını belirterek, ?Kız çocuklarında Türkiye birincisi. Gurur verici ve özendirici bir durum. Bu kız çocukları meslek sahibi olduklarında önce kendilerini, ailelerini, çocuklarını sonra toplumu ve ülkeyi değiştirecekler? dedi. Çubukçu, valilik makamında karşısında oturan kız çocuklarına dönerek, ?Onları okullarında ziyaret edecektim. Beni bekliyorlardı. Belki hayal kırıklığı yaşadılar ama grip enfeksiyonu geçiriyorum. Size geçsin istemedim. Sizi korumak adına gelmedim. O yüzden burada gördüm? diye konuştu.

Çubukçu'ya daha sonra Kız Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri çiçek ve kendi üretimleri olan gümüş takı seti hediye etti. Bakan Nimet Çubukçu, valiliğin ardından Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'yı makamında ziyaret etti. Yerel yönetimlere desteğin artırılmasını isteyen Başkan Canlı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya ipekten dokunmuş Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'a girişinin resmedildiği bir halı hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber