Sarıgöl Müftülüğü çekindi: Kürtçe klibi kaldırdı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 31 Ekim 2009 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarıgöl Müftülüğü internet sitesine Kürtçe ilahi koydu, ancak Radikal konuyla ilgilenince kaldırdı. Kaldırma gerekçesi: Tepkilerden çekindik

TARIK IŞIK (Arşivi)

ANKARA - Manisa'nın Sarıgöl Müftülüğü'nün resmi internet sitesine ?Dermane Dilo' (Yürek Dermanı) isimli Kürtçe bir ilahi yüklendi. Ancak Müftülük, Kürtçe klibin haber olacağını öğrenince siteden kaldırdı. Klibin kaldırılma gerekçesi Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nın bile Kürtçe kelimeler söylediği bir dönemde ülkede yaşamaya devam eden sanal korkunun özeti gibi: ?Tepkilerden çekindik?

Peygamber sevgisini işliyor

Manisa'nın kendi halindeki bir beldesi olan Sarıgöl'de Müftülük, TRT'nin Kürtçe yayım yapmaya başlaması, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bazı Güneydoğu şehirlerinde Kürtçe mevlit okutması ve hükümetten gelen sıcak mesajlardan cesaret alarak, resmi internet sitesine Kürtçe ilahi klibi yükledi. Diyanet'e bağlı bir müftülüğün resmi sitesinde ilk kez yayımlanan Kurmançi lehçesindeki klip, Hz. Peygambere övgüler ve peygamber sevgisini işliyordu.

Farklı camilerden çekilmiş görüntüler de ilahi klibine renk katıyordu.

Haziran ayında müftülüğün internet sitesinin yenilenme çalışmaları sırasında, ?Dermane Dilo' klibi bazı Türkçe ilahilerle birlikte siteye yüklendi. Ancak klip, haber yapılacağının öğrenilmesi üzerine apar topar siteden kaldırıldı. Radikal'in sorularını yanıtlayan bir yetkili, ilahinin sözlerinin ?sakıncalı' olmadığını, Türkçe ilahilerde de işlenilen Peygamber sevgisini dile getirdiği için siteye konulduğunu söyledi. Klibin, ?Birtakım insanların konuyu tartışmaya açmasından ve tepkilerden çekinildiği için kaldırıldığı? öğrenildi.

Diyanet'in talimatı yok

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın mütfülüklerin internet sitelerine Kürtçe eserler konulması yonünde bir talimatının olmadığı da belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber