Siirt'li 22 öğrenciyi Mehmetçik kurtardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2009 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt'te etkili olan yağış nedeniyle mahsur kalan 22 öğrenci ile doğum sancısı başlayan hamile bir kadın Mehmetçik tarafından helikopterle kurtarıldı.Vali Necati Şentürk makamında düzenlediği basın toplantısında, 3 gündür kentte etkili olan yağış nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verilmesini kararlaştırdıklarını söyledi.

İl merkezi ile bazı ilçelerde su baskınlarının yaşandığı ev ve iş yerlerindeki hasarın belirlenmesi için başlatılan çalışmaların devam ettiğini kaydeden Şentürk, şöyle konuştu:

''Yıllık 300 kilogram yağış alan Siirt'e 24 saatte 179 kilogram yağış düştü. Bu da neredeyse bir yıllık yağışın yarısından fazlası anlamına geliyor. Bir öğretmenimiz hayatını kaybetti. İkizbağlar ve Dereyamaç köylerinde 30 bin fıstık fidanı sökülmüş. Heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Eruh kara yolu tek şeritten tekrar ulaşıma açıldı. Eruh'ta 40 köy yolu da tahrip olmuş durumda. Okulları yarın tatil ettik. Karayolları, Sivil Savunma Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi ve Belediyeler ile tüm resmi kurumların araçları bu işlerde çalışıyor.

Evleri zarar gören vatandaşlara yardım edilecek. Zarar gören vatandaşlar için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları Genel Müdürlüğü ile Bayındırlık Bakanlığından yardım istedik.''

Vali Şentürk, içme suyu için vatandaşların suları kaynatıp dinlendirdikten sonra içmelerini tavsiye ederek, evlerini su basan vatandaşların da evlerini çamaşır suyu ile dezenfekte etmesini istedi.

MEHMETÇİK HELİKOPTERLE KURTARDI

Vali Şentürk, önceki gece Eruh'un Dağdöşü Köyünde doğum sancısı tutan hamile Söylemez Soğunç'un 3.Tugay Komutanlığına ait bir helikopterle köyden alındığını ve Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine getirildiğini belirterek, ''Bir erkek çocuk doğuran anne ile bebeğin sağlığı iyi. Aynı şekilde bugün Siirt'e gelmek üzere Bağgöze ve Ormanardı köylerinden yola çıkan 22 öğrenci de aynı şekilde kurtarıldı. Askeri yetkililerimize gösterdikleri çaba nedeniyle teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber