Suça karışan polis hemen görevden alınıyor, asker protokolde tutuluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2009 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de polisler, herhangi bir suça karıştığında haklarında açılan soruşturmanın selameti açısından kısa sürede görevden uzaklaştırılıyor.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan da bunun en yeni örneği. Diyarbakır'da görülen faili meçhuller davasında dokuz defa ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılanan Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ise 25 Mart 2009 tarihinden bu yana tutuklu olmasına rağmen görevinin başında. Islak imza tartışmalarıyla gündeme gelen Albay Dursun Çiçek de halen görevde.

Avukat Mustafa Doğar, bu konuda yazılı bir düzenleme olmamasına rağmen teamüller gereği hem Albay Temizöz hem de Albay Çiçek'in, görevlerinden geçici olarak uzaklaştırılması gerektiğini belirtti.

Doğar, "Hukuk ve ceza sistemimizde, soruşturma geçiren kamu görevlisinin derhal açığa alınacağına dair bir hüküm yok ancak uygulamada, Emniyet Teşkilatı'nda teamül oluşmuş. Soruşturma geçiren ve suç işlediğine dair ciddi kuşkular olan kamu görevlisi, geçici olarak görevden el çektirilir." dedi.

Hakkınca suç işlediğine dair ciddi kuşkular bulunan kamu görevlilerinin geçici olarak görevlerinden uzaklaştırılmasının "şık" olacağını vurgulayan Doğar, "Emniyet Teşkilatı, bu konuda daha hassas. Genelkurmay Başkanlığı ise daha çok yargı kararlarını bekliyor." şeklinde konuştu.

Delilleri karartma ihtimaline karşı mahkemelerin tutuklama kararı verdiğini hatırlatan Mustafa Doğar, "Genelkurmay Başkanlığı'nın, hakkında ciddi kuşkular bulunan komutanları, soruşturmanın selameti açısından geçici olarak görevden uzaklaştırması gerekirdi." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber