Genç avukat doktor kurbanı oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2009 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de karın ağrısıyla gittiği hastanede apandisti alınan Avukat Mehmet İsen'in aslında kanser olduğu ortaya çıktı.

Apandist ameliyatının ardından gelen patoloji raporunu gözden kaçıran doktorlar, ameliyat ettikleri bölümdeki tümörü fark edemedi. Mehmet İsen 2 yıl sonra kolestrol tahlili yapmak isteyince korkunç gerçeği öğrendi ancak, her şey için çok geçti. Çünkü aradan geçen 2 yıl süre içinde genelde kadınlarda görülen ve sıvı halindeki kanser vücudundaki tüm organları sinsi bir şekilde sarmıştı. Erkeklerde çok nadir görülen ve vücuttaki organları sinsi bir şekilde saran kanser türü olan, "Müsinoz Kistatenom" teşhisi koyan patoloji raporunun doktorların dikkatinden kaçması, 2 çocuk babasının dünyasını kararttı. Yüzde 85 iş göremez raporu verilen 34 yaşındaki avukatın bundan sonra ne kadar yaşayabileceği konusunda hiç bir doktor garanti veremiyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NA KARŞI REKOR TAZMİNAT DAVASI

Apandist ameliyatının ardından sıvı kanser hücresi diğer organlara da yayılması üzerine Avukat Mehmet İsen, Dokuz Eylül Tıp Fakültesi'nde bir dizi ameliyatlar geçirdi. Eşinin doğum yaptığı gün ameliyata alınan Mehmet İsen, kalın ve ince bağırsağı başta olmak üzere, omentum (karın içerisinde bağırsakları örten oluşum) ve pelvik peritonu (karın boşluğunun iç yüzünü örten zar) alındı. Halen kemoterapi tedavisi gören, yüzde 85 iş göremez raporu verilen ve içindeki kanser sıvıları günden güne diğer organlarına sinsi bir şekilde ilerleyen Avukat Mehmet İsen günden güne mum gibi eriyor. Gözü önünde eriyen eşinin durumuna üzülen İnci İsen, avukatı aracılığı ile sorumlu doktor ve hastanenin bağlı olduğu Sağlık Bakanlığı'na karşı 1 milyon TL maddi, 200 bin TL manevi olmak üzere toplam 1 milyon 200 bin TL tazminat davası açtı.

KARIN AĞRISI ŞİKAYETİ İLE HASTANEYE GİTTİ

İzmir Barosu'na kayıtlı 10 yıldır avukatlık yapan Mehmet İsen, 15 Haziran 2006 tarihinde gece yarısı karın bölgesinde şiddetli ağrı hissetmesi üzerine Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine gitti. Burada kendisini muayene eden doktorlar, apandist bölgesinde 10 santim uzunluğunda anormal bir parça görmesine rağmen Avukat Mehmet İsen'i hemen ameliyata aldı. Avukat Mehmet İsen, 3 gün sonra iyi olduğu gerekçesiyle doktorlar tarafından taburcu edilirken, kendisine bir ay rapor verildi.

GERÇEĞİ 2 YIL SONRA ÖĞRENDİ

Ameliyat olduktan 2 yıl sonra kolestrol ölçümü yapmak için özel bir hastaneye giden Avukat Mehmet İsen'in kan oranları doktorları şok etti. Tahlilde kanındaki sedimantasyon oranı normal değerin 18 kat üzerinde çıkan ve yine aynı tahlilde kan değerleri de normalin altında görülen Avukat Mehmet İsen, aynı gün bir başka hastaneye giderek tahlil yaptırdı. Kan değerlerinin aynı çıkması üzerine genç avukat, bu kez hemen Dokuz Eylül Tıp Fakültesi'ne gitti. Kendisini muayene eden doktorlar, 2 yıl önce ameliyat olduğu hastaneden sağlık durumunu anlatan tüm evraklarının fotokopisini getirmesini istedi. Gelen evraklar içerisinde bulunan ve doktorların gözünden kaçan patoloji raporu Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bulunan doktorları şaşırttı.

15 Haziran 2006 tarihinde ameliyat olan Avukat Mehmet İsen'den alınan parçayı inceleyen patoloji servisinin raporunda, uzunluğu 10.5 santim, genişliği 3 santim olan apandistte 'Müsinöz' tümörü olabileceğini belirtmişti. Bu rapor doktorun ameliyatından 3 gün sonra ameliyatı yapan doktorların bulunduğu servise gönderildi. Doktorların böylesine önemli ve erkeklerde çok nadir görülen hastalığı gözden kaçırması, avukatın dünyasının kararmasına neden oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber