Belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2009 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılan Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçe Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir'in, yeniden yargılanacağı belirtildi.Mevlüt Özdemir'in avukatı Timuçin Kaan Kazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkili Özdemir hakkında Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen karara yaptıkları itirazın sonuçlandığını açıkladı.

Belediye Başkanı Özdemir'in, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 29 Ocak 2007'de ''Sahte parayı bilerek tedavüle sürmek'' suçundan 2 yıl 6 ay hapis ve 2 bin TL adli para cezasına çarptırıldığını belirten Kazan, cezanın da Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nce de 8 Temmuz 2009'da onandığını dile getirdi.

Kazan, ''Belediye başkanının bir komploya maruz kaldığı ve beraatini gerektirecek yeni delillerin ortaya çıktığı' gerekçesiyle Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptıkları yargılanmanın yenilenmesi talebinin de 23 Ekimde reddedildiğini vurguladı.

Yargılamanın yenilenmesi talebinin reddine dair karara Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak itiraz ettiklerini dile getiren Kazan, talebin 6 Kasımda itiraz ve temyiz yolu kapalı olarak kabul edildiğini söyledi.

Kazan, ''Yargılamanın yenilenmesi talebinin reddine dair kararın kesin olarak kaldırılmasına ve infazın durdurulmasına dair karar verilmiştir'' dedi.

Kazan, Mevlüt Özdemir'in Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yeniden yargılanacağını ve tüm delillerin yeniden toplanarak değerlendirileceğini ifade etti.

MEVLÜT ÖZDEMİR

Şarkikaraağaç'da, 7 Haziranda yapılan seçimde belediye başkanı olan, ancak eylül ayı içerisinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Mevlüt Özdemir, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının görevine iade için yeniden bir yazı çıkartacağını söyledi.

Çarşamba günü ilçeye gelerek görevinin başına geçeceğini ifade eden Özdemir, ''Bu karar doğrultusunda görevden uzaklaştırmam düşüyor ve çarşamba günü yeniden görevime başlıyorum. Belediye Başkanlığı ile ilgili olmayan bir konudan ötürü ceza aldım ve bundan dolayı da görevimden uzaklaştırılmıştım. Yüce adaletin üstünlüğüne her zaman inandık ve bunu yaşayarak da gördük'' dedi.

Isparta'nın Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında verdiği 2 yıl 6 ay hapis cezasının onaylanması üzerine 30 Eylül tarihinde İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber