Kasım ayının birinci haftası bitti, KPSS yerleştirmeleri ne zaman duyurulacak?

Devlet Personel Başkanlığı, 27 Nisan'da çok güzel bir uygulamaya imza atmış ve 2009 yılının KPSS yerleştirme takvimini açıklamıştı. Yine, daha sonra, yönetmelikte değişiklik yapılarak, her yılın Ocak ayında KPSS yerleştirme takviminin açıklanacağı hükme bağlanmıştı. Ancak, Başkanlık 27 nisan'da yaptığı açıklamanın gereğini bugün itibariyle hala yerine getirmemiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Kasım 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

27 Nisan 2009 tarihinde memurlar.net'te yer alan Devlet Personel Başkanlığı açıklaması şu şekildedir:

"Bu çerçevede;
..
2009 Yılının ikinci merkezi yerleştirmesinin ise, kamu kurumlarından taleplerin 30 Eylül 2009 tarihine kadar toplanmasını müteakip, 2009 Kasım ayının ilk haftası itibariyle yapılması planlanmaktadır."

Başkanlığın açıklamasında, 2009 yılının Kasım ayının ilk haftası itibariyle bir planlamadan bahsedilmekte olup, Kasım ayının ikinci haftasına girmemize rağmen hala bir açıklama yapılmamıştır.

Yüzbinlerce aday, her gün bilgisayar ekranının karşısına geçip, KPSS tercihlerinin ne zaman başlayacağına dair gelişmeleri takip etmeye çalışmaktadır.

Burada şu hususu belirtmek gerekiyor: Bir kamu kurumunun, daha önce takvimini duyurduğu memur yerleştirme işleminde aksamalar olması her zaman için mümkündür. Ancak, bu durum, vatandaşı bilgilendirmemenin bir gerekçesi olamaz. Zira, önceki açıklamaya dayanarak, geçen hafta boyunca sürekli internete girip, ne zaman alım olacağını merak eden çok büyük bir kitle bulunmaktadır. Hizmet yürütümündeki aksaklık eğer bir grup vatandaşı doğrudan etkiliyorsa, bu aksaklık vatandaş ile paylaşılmalıdır. Vatandaş odaklı kamu yönetimi bunu gerektirir.

Bu çerçevede, yerleştirme işlemlerinin ne zaman başlayacağının şeffaf bir şekilde açıklanarak, adayların Devlet Personel Başkanlığının internet sayfasına olan mahkumiyeti sona erdirilmelidir. Vatandaşı bilgilendirme görevi, bir keyfiyet değil bir zorunluluk olarak algılanmalı ve iş ve işlemler bu zorunluluk algısına göre yürütülmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber