Polis taşlayan 8 sanığa, 8 yıla kadar hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2009 18:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Adana'da terör örgütü lehine düzenlenen izinsiz gösterilere katılarak propaganda yapıp polise taş ve misket attığı iddiasıyla yargılanan 6'sı küçük yaştaki 8 sanık, 5 ve 8 yıl hapis ile para cezalarına çarptırıldı.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 19 Ekim 2008 tarihinde Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki bazı noktalarda terör örgütü elebaşına i şkence yapıldığı iddiasıyla gösteri yapıp polise taş ve misketle saldırdığı öne sürülen tutuklu sanıklar Murat Kaya ve Servet Güneş hazır bulundu. Aynı olayla ilgili haklarında dava açılan küçük yaştaki tutuksuz sanıklar M.O, İ.G, Ö.Ö , İ.S, S.Ö ve C.K. ise duruşmaya katılmadı.

Tutuklu sanıklar üzerlerine atılı suçlamayı kabul etmedi. Tutuksuz sanık avukatları da müvekkillerinin olaylarla ilgisi bulunmadığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, Murat Kaya ve Servet Güneş'in "terör örgütü lehine düzenlenen izinsiz gösterilere katılarak propaganda yapıp polise taş ve misket atma" suçlarından 8 yıl 3'er gün hapis cezasına çarptırılmasına ve bu sanıkların yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmesine, M.O, İ.G. ve Ö. Ö'nün 5 yıl 4'er ay hapisle cezalandırılmasına, İ.S, S.Ö. ve C.K'ye verilen 10 ay 16'ş ar gün hapis cezasının 6 bin 320 TL para cezasına çevrilmesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber