Feride öğretmen organlarını bağışladı

Haber Giriş : 27 Ocak 2005 01:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'da, organlarını bağışlamak amacıyla 2 kez gittiği Sağlık İl Müdürlüğü'nde muhatap bulamadığı için bu arzusuna kavuşamayan öğretmen Feride Gürses, Sağlık İl Müdürü Hasan Demir'in devreye girmesiyle amacına ulaştı. Dün Sağlık İl Müdürlüğü'ne giden Feride Gürses, organ bağışı için gerekli formu doldurduktan sonra kartını Sağlık İl Müdürü Hasan Demir'in elinden aldı.

Öğretmen Gürses, çok mutlu olduğunu ve tek amacının öldükten sonra da insanlara faydalı olmak olduğunu belirterek, kendisine bu konuda yardımcı olan ve destek sunan Sağlık İl Müdürü Hasan Demir'e teşekkür etti. Gürses, tüm Batmanlılar'ı organ bağışına davet ederek, "Belki öldükten sonra insanlara hayat veririz. Unutulmamalı ki Türkiye'de binlerce hasta organ nakli bekliyor. Ben, tiyatrocu Eren Uluergüven'in ölümünden sonra hayat verdiği hastaların ve yakınlarının mutluluğunu gördüm. Gelin, hep beraber bu mutluluğu organ nakli bekleyen herkese verelim" dedi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Demir ise herkesi organ bağışına davet etti. Bakanlığın gönderdiği form ve kartların kendilerine ulaştığını kaydeden Demir, kurum olarak müracaat eden herkese yardımcı olacaklarını söyledi. Tek sıkıntılarının, bölgede organ bağışı yapan merkezlerin bulunmaması olduğunu aktaran Müdür Demir, organ bağışı nedeniyle çeşitli çalışmalar yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Demir, öğretmen Feride Gürses'in 2 kez müracaat etmesine rağmen başvurusunun kabul edilmemesinin ise tamamen bir hatadan kaynaklandığını belirterek, kendilerine müracaat eden herkese yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber