Örgütten kaçarak gelenlerin teslim olmaları sürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2009 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, son hafta içerisinde 9 teröristin teslim olduğunu belirterek, "Örgütten kaçarak gelenlerin teslim olmaları devam etmektedir" dedi.

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada, son hafta içerisinde meydana gelen iç güvenlik olayları hakkında bilgi verdi.

Bölücü terör örgütü mensuplarından, 10 Kasımda bir, 11 Kasımda sekiz, toplamda dokuz teröristin Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik kuvvetlerine teslim olduğunu ifade eden Tuğgeneral Gürak, teröristlerin adli işlemlerinin devam ettiğini söyledi. Tuğgeneral Gürak, "Örgütten kaçarak gelenlerin teslim olmaları devam etmektedir" dedi.

Şırnak Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığınca Şırnak'ın 10 kilometre güneyinde dün yapılan küçük çaplı operasyonda üç bölücü terör örgütü mensubunun sağ olarak yakalandığını belirten Tuğgeneral Gürak, teröristlerle birlikte muhtelif sağlık malzemeleri, cep telefonları ve çeşitli gıda ile yaşam malzemeleri ele geçirildiğini, konuyla ilgili adli soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Tuğgeneral Gürak, 9 Kasımda Van'ın Saray ilçesinde bir, 11 Kasımda Şırnak'ın Uludere ilçesinde bir olmak üzere iki bölücü terör örgütü mensubunun daha yakalandığını bildirdi.

Meydana gelen olaylarda, üç güvenlik görevlisinin yaralandığını ifade eden Tuğgeneral Gürak, "Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi.

Son hafta içerisinde, bir el yapımı mayının bulunarak etkisiz hale getirildiğini belirten Tuğgeneral Gürak, "İki Kaleşnikof piyade tüfeği, bir antipersonel mayın, bir el telsizi, bir el dürbünü olmak üzere çeşitli çap ve cinste mühimmat ile birlikte bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiğini" kaydetti.

TSK'DAN AFGAN ORDUSU PERSONELİNE EĞİTİM

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Afganistan Ordusu personeline, Isparta İç Güvenlik Eğitim Merkezi Komutanlığında eğitim verilmesine Ekim ayından itibaren başlandığını bildiren Tuğgeneral Gürak, ilk grup olarak 72 personelin eğitildiğini ve ülkelerine döndüğünü söyledi.

Tuğgeneral Gürak, 71 kişilik ikinci grubun 11 Kasımda geldiğini ve eğitimlerine başlandığını dile getirerek, Mayıs 2010'a kadar sürmesi planlanan eğitim programında, bölükler halinde toplam 450 Afgan personeline eğitim verileceğini ve bu bölüklerin TSK tarafından donatılmasının sağlanacağını kaydetti.

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un 12-15 Ekim tarihleri arasında Pakistan'a yaptığı resmi ziyarette, Swat Vadisi'nde gittiği bir okulda gündeme gelen ihtiyaçların karşılanmasına yönelik bir yardım kampanyasının açıldığını belirtti. Bu kapsamda 40 bilgisayar, 10 yazıcı, kitap, kırtasiye malzemeleri ve çeşitli spor malzemelerinden oluşan yardım malzemesinin önümüzdeki hafta özel bir uçakla Pakistan'a gönderileceğini ve okula teslim edileceğini ifade etti.

TSK tarafından, dönem içinde 12 arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirildiğini, 84 kişinin sağ kurtarıldığını, 9 kişinin ölü bulunduğunu bildiren Tuğgeneral Gürak, ayrıca 2 Kasım 2009 tarihinde Siirt-Eruh-Savaşköy'de yaşayan hamile bir kadının, askeri helikopter ile Siirt'e nakledildiğini ve götürüldüğü hastanede doğum yaptığını söyledi.

Tuğgeneral Gürak, "Benzer şekilde, 5 Kasım 2009 tarihinde, Siirt Okçular'da yaşayan bir ailenin hasta olan bebekleri, Okçular-Siirt yolunun aşırı yağıştan kapalı olmasından dolayı askeri helikopter ile Siirt 30 Yataklı Seyyar Cerrahi Hastanesi'ne getirilmiştir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber