Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Kasım 2009 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde görülecek olan yağışların; Trabzon, Giresun, Rize, Hopa, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin iç ve batı kesimlerinde 1 ila 3 derece artacak, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak. Güney ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin altında seyredecek.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, zamanla iç kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ; Yağışların; Trabzon, Giresun, Rize, Hopa, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, heyelan, yıldırım vs.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Yalova çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Genellikle parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimleri çok bulutlu, gece saatlerinde Kütahya ve Afyon çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas, akşam saatlerinde Eskişehir ile gece saatlerinde kuzeybatısı (Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat) çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sinop çevreleri ile akşam saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile sabah saatlerinde Ordu ve Tokat, öğle saatlerinden sonra Samsun ve Amasya, gece Çorum çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların;Giresun, Trabzon, Rize, Hopa ve Gümüşhane çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber