Burdur, Yusufça beldesinde, seçimi AK Parti kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2009 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur'un Gölhisar ilçesi Yusufça beldesindeki mini seçimin galibi 581 oyla AK Parti oldu.

Gölhisar'ın bin 748 nüfuslu Yusufça beldesinde bin 384 kişi altı sandıkta oy kullandı. AK Parti'nin adayı Yılmaz Akkaş, 581 oyla seçimin galibi oldu. CHP'nin adayı Kadir Tavas 249 oy, Saadet Partisi'nin adayı Bekir Karayel 357 oy, DSP'nin adayı Hüseyin Canyürek 47 oy, DP'nin adayı Mehmet Tezcan 4 oy ve TKP'nin adayı Erhan Altınkaynak ise 3 oy aldı. 42 oy da geçersiz sayıldı.


Burdur'un Gölhisar ilçesine bağlı mahalle statüsüne dönüştürülen ancak idare mahkemesinin kararıyla yeniden belediye teşkilatı kurulan Yusufça beldesinde yerel seçim heyecanı yaşanıyor.

Belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimleri için 6 siyasi partinin aday gösterdiği belde de sabah 08.00'dan itibaren oy kullanma işlemi başladı.

29 Mart seçimlerinde Gölhisar ilçesine bağlı mahalle olarak oy kullanan vatandaşlar, idare mahkemesinin kararıyla buranın yeniden beldeye dönüşmesiyle ikinci kez sandığa gitti. Vatandaşlar, belediye başkanını ve belediye meclis üyelerini seçmek için 2 oy pusulası kullanıyor.

AK Parti'den Yılmaz Akkaş, CHP'den Kadir Tavas, DP'den Mehmet Tezcan, SP'den Bekir Karayel, DSP'den Hüseyin Canyürek ve TKP'den Erkan Altınkaynak'ın belediye başkanlığı için yarıştığı seçimde, bin 384 kişi 6 sandıkta oy kullanacak. DP, belediye meclis üyeliği için aday göstermedi.

Adaylar arasında ilk oyu DSP'nin adayı Hüseyin Canyürek kullandı. Yusufça Aşağı Mahalle Muhtarlığı görevini de yürüten Canyürek, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Vatandaşların sandığa ilgi gösterdikleri görüldü. Yaşlı olduğu için gözleri iyi görmeyen ve iki koltuk değneği ile yürüyebilen Ayşe Öztürk adlı vatandaş, kızı Gülsüm Karagöz'ün yardımıyla oyunu kullandı.

Beldede oy kullanma işlemi saat 17.00'a kadar sürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber