Ankara'da, kartlı su sayaçlarına iptal

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2009 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresinin (ASKİ) kartlı ön ödemeli su sayacı uygulamasının, THD'nin Ankara 5. İdare Mahkemesine açtığı dava sonucu iptal edildiğini belirterek, "ASKİ'yi aboneleri sıkıntıya sokmadan mahkeme kararını yerine getirmeye çağırıyoruz" dedi.

Ankara'daki dernek binasında konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Çakar, ASKİ'nin zorunlu olarak kartlı ön ödemeli sayaç sattığı abone sayısının 250 bin dolayında olduğuna dikkat çekti.

Çakar, her aboneden 240 lira fazladan bedel alındığı dikkate alındığında bu 250 bin aboneden haksız yere 60 milyon lira alındığını savundu.

Fazladan alınan bedelleri "soygun" olarak niteleyen Çakar şöyle devam etti:

"Mekanik su sayaçları montaj bedeli de dahil olmak üzere ASKİ tarafından abonelere 60 lira dolayında satılırken, kartlı ön ödemeli su sayaçları ise zorunlu olarak abonelere 200 lira sayaç, 100 lira montaj bedeli olmak üzere 300 lira karşılığında satılıyordu"

Tüketicileri de fazladan alınan bedelleri almak üzere ASKİ'de başvuruda bulunmaya çağıran Çakar, "ASKİ'den olumsuz cevap alınması ya da hiç cevap alınmaması durumunda ise, aboneler tarafından dava açılması gerekmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber