Öymen'den Kılıçdaroğlu'na cevap: En çok Kılıçdaroğlu alkışladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2009 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Dersim tartışması' nedeniyle eleştiri oklarına hedef olan, hatta partinin ağır topu Kemal Kılıçdaroğlu tarafından istifaya çağırılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, sessizliğini bozdu.

Yaşanan krizden sonra Onur Öymen ile konuşan, Fatih Çekirge, Cnn Türk'teki 'Perde Arkası' programında Öymen'in Kılıçdaroğlu'na yanıtını ilk kez açıkladı.

Çekirge, Onur Öymen'in kendisine, sözlerinin arkasında olduğunu, Baykal'dan tepki görmediğini ve istifayı düşünmediğini söylediğini açıkladı.

İşte o sözler:

?Onur Öymen'le konuştum. İlk sözü şu: Onur Öymen istifayı düşünmüyor. İki "Atatürk'ün mirasına sahip çıkmak suç mu?" diyor. Ben konuşmamda bir kelime Aleviler'den bahsetmedim. Eğer hassasiyetlerini kırdıysam onlardan da özür diliyorum. "Kılıçdaroğlu'nun çıkışına ne diyorsunuz" dedim. Onur Bey ilginç birşey söyledi: Ben Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Yüz yüzeyken bana böyle birşey söylemedi.

Bir de tabi şu var ilginç olan:

Onur Bey diyor ki "Ben bu konuşmayı yaparken konuşmam bittiğinde en hararetli alkışlardan bir tanesi de Kılıçdaroğlu'ndan geliyordu. Önce alkışlıyor, sonradan beni istifaya çağıran bir konuşma yapıyor bunu anlayamadım.".

"Ben" diyor "Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına sahip çıkıyorum."

Bir de şu var tabii Deniz Bey bu konuya nasıl baktı? "Deniz Baykal'la konuştunuz mu? Bir sitemde bulundu mu? dedim."

O noktada da Onur Bey dedi ki: Evet Deniz Bey'le konuştum. Deniz Bey bir sıkıntı, sitem ifade etmedi hatta geçmişi bırakalım diyerek bu tartışmanın uzamasını engellemek istedi. Ben MKYK'da özür dilemedim, özür dilenecek birşey yok. Eğer bu çarpıtma vatandaşlarımı rahatsız ettiyse diye özür diledim.

Yani sözlerinin arkasında duruyor Onur Öymen.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber