Döner sermaye saymanlarının ek ödemeden faydalanması için dava açıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Kasım 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Döner sermaye saymanlarına üzücü haber? haberimizde dile getirdiğimiz Maliye Bakanlığı Personeline Yapılacak Ek Ödemeye İlişkin Usul ve Esasların 2. maddesindeki "merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında çalışan" ibaresi ile bu esasların yürürlüğe konulmasına ilişkin Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 2.11.2004 günlü olurunun ikinci paragrafında yer alan aynı ibarenin ve bunlara ekli 3 sayılı Cetvelde yer alan "Maliye Bakanlığı Kadrosunda Olanlar" ibaresi ödenen ek ödemenin diğer bakanlık kadrolarındaki saymanlara ödenmemesi sonucu açılan davada;

Anayasa Mahkemesi Başkanlığının 20.3.2008 tarih ve 2006/109 Esas, 2008/82 Karar Sayılı Kararının sonuç bölümünde şu karar cümlesi yer almaktadır:

"A- 17.9.2004 günlü, 5234 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 5. maddesiyle değiştirilen 4.1.1961 günlü, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun ek 13. maddesinin (4) numaralı fıkrasının (a) bendindeki "Maliye Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında..." ibaresinin Anayasa'ya aykırı olduğuna ve İPTALİNE,

B- İptal edilen ibarenin doğuracağı hukuksal boşluk kamu yararını ihlal edici nitelikte görüldüğünden, Anayasa'nın 153. maddesinin üçüncü fıkrasıyla 2949 sayılı Yasa'nın 53. maddesinin dördüncü ve beşinci fıkraları gereğince iptal hükmünün, KARARIN RESMÎ GAZETE'DE YAYIMLANMASINDAN BAŞLAYARAK BİR YIL SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRMESİNE,

20.3.2008 gününde OYBİRLİĞİYLE karar verildi."

bu karara istinaden Maliye Bakanlığı Personeline Yapılacak Ek Ödemeye İlişkin Usul ve Esasları eki 3 sayılı Cetvelde Döner Sermaye Saymanlarına ödenen ek ödeme oranındaki tutar tüm kurumlardaki Döner Sermaye Saymanlarına ödenecek iken, 10.07.2009 tarih ve 26200 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 5917 sayılı Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin İlgili Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelere Eklenmesi İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun'un 47.maddesinin 3. fıkrası ile 213 sayılı Vergi Usul Kanununun ek 13 üncü maddesinde değişiklik yapılmıştır.

"4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununun ek 13 üncü maddesinin (4) numaralı fıkrasının (a) bendinde yer alan "Maliye Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında çalışan" ibaresi "Maliye Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatında çalışan" şeklinde yeniden düzenlenmiştir.

Bu değişiklik ile Anayasa Mahkemesinin Kararı Etkisizleştirilmiş. Bunun ardında Maliye Bakanlığı 31/07/2009 tarih ve 18866 sayılı görüş yazısını Milli Eğitim bakanlığına göndererek bu bakanlık kadrolarında çalışan Döner Sermaye Saymanlarının ek ödemeden faydalanmalarının mümkün olmadığını belirtmişlerdi.

Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sayman unvanıyla çalışan memurların,

Muhasebe yetkilisi sertifika eğitiminden yararlanmaları için gerekli duyuruların yapılması ve ilgililere konuya ilişkin bilgi verilmesi,

Yönetim hizmetleri grubuna dâhil edilmesi ve şube müdürü kadrosuna atanabilmek için gerekli şartlar içinde isimlerinin geçmesi,

Maliye Bakanlığı Personeline Yapılacak Ek Ödemeye İlişkin Esaslar'da yer alan ödemelerden yararlanması,

Ders niteliğinde yönetim görevine dâhil edilerek, ek ders ücretinden yararlandırılması,

Milli Eğitim Bakanlığı Döner Sermaye İşletmelerinde Üretimi Teşvik Primi Dağıtımı, Parça Başı Üretim, Atölyelerin ve Tesislerin Özel Sektörle İşbirliği Yapılarak İşletilmesi Hakkında Yönetmelikte yer alan maddi haklardan yararlanmaları yönünde gerekli çalışmaların yapılması için taleplerde bulunan Türk Eğitim Sen Milli Eğitim Bakanlığın red cevabı üzerine Danıştay'da dava açtı.


İşte dava dilekçesi;

DANIŞTAY BAŞKANLIĞINA;,

?Yürütmeyi Durdurma Taleplidir.?

DAVACI : Türk Eğitim ? Sen

( Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Çalışanları Sendikası)

VEKİLİ :Av. Dilek ATAK ZENGİN-Av.Hilal Kezban DÜZGÜN KILIÇ

Av. Hatice AYTEKİN- Av. Emrah AYTEKİN

Bayındır 2 Sok. No:46 Kızılay/ANKARA

DAVALI: Milli Eğitim Bakanlığı/ANKARA

T.KONUSU : Müvekkil Türk Eğitim Sen tarafından davalı idareye 31.08.2009 tarih ve 1111 sayılı yazı ile yapılan ?Döner Sermaye saymanları? konulu başvurunun reddine ilişkin 01.10.2009 tarih ve 80612 sayılı işlem ile 25.09.2009 tarih ve 2423 sayılı işlemin öncelikle YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASI ve devamında İPTALİ talebinden ibarettir.

ÖĞRENME TARİHİ : 07.10.2009

AÇIKLAMALAR :

1)-Müvekkil Türk Eğitim Sen tarafından davalı idareye gönderilen 31.08.2009 tarihli yazıda sırasıyla,

Milli Eğitim Bakanlığı'nda ?sayman? unvanıyla çalışan memurların;

1)-?Muhasebe yetkilisi? unvanını kazanabilmesi,

2)-?Yönetim hizmetleri grubu?na dahil edilmesi ve şube müdürü kadrosuna atanabilmek için gerekli şartlar içinde isimlerinin geçmesi,

3)-Maliye Bakanlığı Personeline Yapılacak Ek Ödemeye İlişkin Esaslar'da yer alan ödemelerden yararlanması,

4)-?Ders niteliğinde yönetim görevi?ne dahil edilerek ek ders ücretinden yararlandırılması

5)-20.10.2006 tarih ve 26325 sayılı resmi gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Döner Sermaye İşletmelerinde Üretimi Teşvik Primi Dağıtımı, Parça Başı Üretim, Atölyelerin ve Tesislerin Özel Sektörle İşbirliği Yapılarak İşletilmesi Hakkında Yönetmelikte yer alan maddi haklarının düzenlenmesi hususlarında talepte bulunulmuştur.

2)-Davalı idarenin, bahsi geçen yazıya cevaben düzenlediği dava konusu idari işlemler, talebin reddi mahiyeti taşımaktadır.

Davalı idare tarafından düzenlenen 01.10.2009 tarih ve 80612 sayılı yazıda, talep yazısının;

1. ve 3. sırasında belirtilen hususların MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı'nca değerlendirilmek üzere bir örneğinin bu daireye gönderildiği,

2. ve 4. sıralarda belirtilen hususların ilgili mevzuatında yapılacak değişiklik çalışmalarında dikkate alınmak üzere not edildiği,

5. sırada yer alan talebin MEB İşletmeler Dairesi Başkanlığı'nca değerlendirilerek, konu hakkında verdiği cevabi yazının ekte gönderildiği belirtilmiştir.

2577 Sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 10/2. maddesi uyarınca, ?Altmış günlük süre içinde idarece verilen cevap kesin değilse ilgili bu cevabı, isteminin reddi sayarak dava açabileceği gibi, kesin cevabı da bekleyebilir?? hükmü yer almakta olup, davalı idarece verilen cevapta müvekkil sendikanın 1, 2, 3 ve 4 nolu taleplerine dair kesin cevap verilmemiştir. 5 Nolu talebe ise olumsuz cevap verilmiştir.

3)- Davalı idarenin bahis konusu işlemi hukuka aykırı olup, iptali hak ve adalet gereğidir. Şöyle ki;

3.1.)-Milli Eğitim Bakanlığı'nda ?sayman? unvanıyla çalışan memurların ?muhasebe yetkilisi unvanını kazanabilmeleri hakkındaki talebin ?MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı'nca değerlendirileceği..? yönünde cevap verilmiştir. Ancak, bu hususta davalı idare tarafından kesin ve yürütülmesi zorunlu bir işlem tesis edilmediği takdirde, saymanların mağduriyetlerinin artarak devam edeceği muhakkaktır. Şöyle ki;

Saymanın tanımı ilk olarak mülga 1050 Sayılı Genel Muhasebe Kanunu'nun 9. maddesinde: "Gelirleri toplama, nakit ve malları saklama, giderleri hak sahiplerine ödeme ve teslim ve bu işlerle ilgili her türlü göndermeler ile bunlara bağlı bütün nakit ve mal işlemlerini yapan ve Sayıştay'a yönetim dönemi hesabı verenlere sayman denir." ibaresiyle yapılmıştır.

5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun 61. maddesinde ise ?Muhasebe hizmeti; gelirlerin ve alacakların tahsili, giderlerin hak sahiplerine ödenmesi, para ve parayla ifade edilebilen değerler ile emanetlerin alınması, saklanması, ilgililere verilmesi, gönderilmesi ve diğer tüm malî işlemlerin kayıtlarının yapılması ve raporlanması işlemleridir. Bu işlemleri yürütenler muhasebe yetkilisidir. Memuriyet kadro ve unvanlarının muhasebe yetkilisi niteliğine etkisi yoktur.? hükmüyle, sayman unvanı ile çalışan memurların, muhasebe yetkilisi niteliğine sahip oldukları açıkça ifade edilmiştir.

Bu yasa'nın 61 ve 62. maddelerinde muhasebe yetkilisinin sorumluluk ve yükümlülükleri ayrıntılıca düzenlenmiştir. Muhasebe kayıtlarının usulüne uygun, saydam ve erişilebilir şekilde tutulmasından sorumlu olmak, gerekli bilgi ve raporları düzenli olarak kamu idarelerine vermek, işlemlere ilişkin defter, kayıt ve belgeleri muhafaza etmek ve denetime hazır bulundurmak gibi hususlarda, sayman ve muhasebe yetkilisi, aynı sorumluluklara sahiptir. Maliye Bakanlığı kadrosunda bulunan ve aynı görev ve sorumlulukları paylaşan saymanlar ile muhasebe yetkililerine aynı maddi-manevi hakların verilmesi, Anayasa ile güvence altına alınan eşitlik ilkesinin gereğidir.

5018 Sayılı Yasa'nın 62. maddesinde yer alan ?Muhasebe yetkilisi olacak görevliler, Maliye Bakanlığınca görevin niteliği dikkate alınarak meslekî konularda eğitime tâbi tutulur ve bu eğitimi başarıyla tamamlayanlara sertifika verilir.

Muhasebe yetkililerinin eğitimi ve bunlara sertifika verilmesi ile çalışma usûl ve esasları, Maliye Bakanlığınca hazırlanacak ve Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.? hükmü ile bu madde dayanak tutularak kararlaştırılan ?Muhasebe Yetkililerinin Eğitimi, Sertifika Verilmesi ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik? uyarınca, saymanların ?muhasebe yetkilisi? unvanını kazanabilmeleri için ?muhasebe yetkilisi sertifika eğitimi duyurusu? yapılması gerekmektedir. Bu duyuru, Maliye Bakanlığı ve diğer Bakanlıklarca yapılmakta iken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz ilgililere hiçbir duyuru yapılmamış ve bilgi verilmemiştir.

3.2.)-Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan saymanların ?yönetim hizmetleri grubu?na dahil edilmesi ve şube müdürü kadrosuna atanabilmek için gerekli şartlar içinde isimlerinin geçmesi hakkındaki talebin ise ilgili mevzuatında yapılacak değişiklik çalışmalarında dikkate alınmak üzere not edildiği yönünde cevap verilmiştir.

Saymanların tanımı, görev, yetki ve sorumlulukları kanunlarla belirlenmiştir. Saymanların görev, sorumluluk ve kadrolarını ilgilendiren yürürlükteki kanunlar, saymanları yönetici olarak kabul etmektedir. Söz konusu kanunlara göre saymanlar 1. derece kadro alabilmektedir. Maliye Bakanlığı'nın Kamu Hesapları Bilgi Sistemi'nde yer alan personel bordro bilgilerinde ?saymanlık müdürü? olarak tanımlanıp, buna göre ücret almalarına ve Maliye Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Atama Yönetmeliğinin 5. maddesinde yönetim hizmetleri grubunda sayılmalarına karşılık, Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğin 5. maddesinin ç fıkrasının 1. bendi uyarınca, idari hizmetler grubuna dahil edilmişlerdir.

Yönetmeliğin 7. maddesinin a fıkrasının 2. bendinde ise şube müdür kadrosuna atanabilmek için ?Talim ve Terbiye Kurulu uzmanı, eğitim uzmanı , APK uzmanı, şef, tesis müdürü, öğretmen, mimar, mühendis ve raportör kadrolarında en az üç yıl görev yapmış olmak.? şartı getirilmiştir. Saymanların da yönetim hizmetleri grubuna dahil edilerek, şube müdür kadrosuna atanabilmek için gerekli şartları düzenleyen 7. maddenin a fıkrasının 2. bendinde isimlerinin geçmesi gerekmektedir.

1. derece şef kadrosu bulunmamakla birlikte, 1. derece sayman kadrosu bulunmaktadır. Yönetmeliğin 7. maddesine göre saymanlar önce şeflik kadrosuna yükselebilmektedir. Böylelikle, 1. derece bir kadrodaki saymanın, şeflik kadrosuna yükselebilmesi için, 3. derecede bir kadroya geri dönmesi gerekir. Zira, 1. ve 2. derece şef kadrosu bulunmamaktadır. Bu durum ise bir yükselme hali değil, mevcut haklarından feragat etmek demektir. Madde hükmü bu haliyle yasalara uygun olmayıp, saymanların yönetim hizmetleri grubuna dahil edilmeleri için gerekli düzenlemenin bir an önce yapılması gerekmektedir.

3.3.)- Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan saymanların Maliye Bakanlığı Personeline Yapılacak Ek Ödemeye İlişkin Esaslar'da yer alan ödemelerden yararlanmalarına dair talebin ?MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı'nca değerlendirileceği..? yönünde cevap verilmiştir.

Kadrosu Maliye Bakanlığında bulunmayan ve 213 sayılı Yasanın değişiklikten önceki ek 13. maddesi hükmü uyarınca Maliye Bakanlığı Personeline ödenmekte olan ek ödemeden yararlandırılan döner sermaye saymanları, 5234 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ek ödeme kapsamı dışında bırakılmıştır.

Kadrosu Maliye Bakanlığında olmayan Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Balıkesir İl Kontrol Müdürlüğü Döner sermaye İşletmesi Saymanı Raif KARAKURT, Maliye Bakanlığı tarafından ataması yapılan ve kadrosu Maliye Bakanlığında bulunan Saymanlara ödenen ek ödemenin kendisine ödenmediği için açtığı davayı Danıştay 2 inci Dairesinin 2008/3278 Esas No, 2008/4009 karar no ile Anayasa Mahkemesinin 2006/109 Esas sayılı 2008/82 karar sayılı kararları ile kazanmıştır. Anayasa Mahkemesi'nin kararında, ?..kadroları kendi kurumlarında bulunmakla birlikte döner sermaye saymanlığına Maliye Bakanlığınca atanan ve sicil, terfi izin gibi özlük işleri aynı Bakanlıkça yapılan, her mali yıl ya da hesap dönemi sonunda Sayıştay'a hesap veren ve kusursuz sorumluluk esasına göre sorumlu olan kadrosu Maliye Bakanlığında bulunan döner sermaye saymanları gibi aynı unvan, görev, yetki ve sorumluluklara sahip olan döner sermaye saymanlarının 213 sayılı Yasanın ek 13. maddesinin 4. fıkrasının (a) bendinde 5234 sayılı Yasanın 5. maddesi ile yapılan değişiklikle sadece kadro ölçütünden hareketle aynı yerde görev yapan kadrosu Maliye Bakanlığında olan döner sermaye saymanlarına yapılan ek ödemeden yararlandırılmamalarının Anayasanın 10. maddesindeki eşitlik ilkesine aykırı olduğu? gerekçesine yer verilmiştir.

Anayasa Mahkemesinin bu kararı doğrultusunda Maliye Bakanlığı 10 Temmuz 2009 günlü resmi gazetede yayınlanan 5917 Sayılı Kanun 47. Maddesisin 3. bendinde 213 Sayılı Vergi Usul Kanunun ek 13 üncü maddesisin 4 numaralı fıkrasının (a) bendinde yer alan ? Maliye Bakanlığı ile Bağlı Kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında çalışan? ibaresi ?Maliye Bakanlığı ile bağlı kuruluşların merkez ve taşra teşkilatında çalışan ? şeklinde yeniden düzenlenmiştir.

Buna göre, ancak, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde, döner sermaye saymanlığı görevini Maliye Bakanlığı adına yapan, yaptıkları bu görevden dolayı Sayıştay Başkanlığına hesap veren, kadrosu Maliye Bakanlığında olan saymanlarla iş, sorumluluk, denetim ve mesuliyet bakımından arasında hiçbir fark bulunmayan saymanların, Danıştay 2. Dairesinin 2008/3278 Esas No, 2008/4009 Karar no ile Anaysa Mahkemesinin ekli 2006/109Esas Sayılı, 2008/82 Karar Sayılı kararları uyarınca, Maliye Bakanlığı Personeline Yapılacak Ek Ödemeye İlişkin Esaslar'da yer alan ödemelerden yararlanmaları için gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir.

3.4.)- Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan saymanların ?ders niteliğinde yönetim görevi?ne dahil edilerek, ek ders ücretinden yararlandırılması hakkındaki talebin ilgili mevzuatında yapılacak değişiklik çalışmalarında dikkate alınmak üzere not edildiği yönünde cevap verilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın ?Ek Ders Görevinden Sayılan Hâller?i düzenleyen 3. bölümünün ?Ders niteliğinde yönetim görevi? başlıklı 10. maddesinde, ek ders niteliğinde yönetim görevinden sayılan ?malî hizmetler uzmanı, savunma ve sivil savunma uzmanı, uzman, şef ve raportörler.. vb.? görevler arasında saymanların da yer alması ve ders niteliğinde yönetim görevinden sayılarak, ek ders ücretinden faydalandırılması gerekmektedir.

3.5.)- Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan saymanların 20.10.2006 tarih ve 26325 sayılı resmi gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Döner Sermaye İşletmelerinde Üretimi Teşvik Primi Dağıtımı, Parça Başı Üretim, Atölyelerin ve Tesislerin Özel Sektörle İşbirliği Yapılarak İşletilmesi Hakkında Yönetmelikte yer alan maddi haklarının düzenlenmesi hakkındaki talebe, MEB İşletmeler Dairesi Başkanlığı'nın 01.10.2009 tarih ve 80612 sayılı yazısıyla red cevabı verilmiştir.

Davalı idarenin bahsi geçen yazısında, döner sermaye işletmelerinin 3423 sayılı Kanun'a göre kurulduğu, buralarda yapılan işlerin ticari nitelik taşımadığı, sadece iktisadi faaliyete bağlı uygulamalı eğitim yapıldığı, esas olanın eğitim olduğu, işletmeciliğin ikinci planda geldiği, bu sebeple 20.10.2006 tarih ve 26325 sayılı resmi gazetede yayımlanan Yönetmelikle eğitimcilere pozitif ayrıcalık getirildiği, saymanların ise eğitimle ilgisinin bulunmadığı gerekçesine yer verilmiştir.

Yönetmeliğin 3. maddesinin k bendinde ?Sayman: Döner sermaye işletmesinin malî ve muhasebe işlemlerini yürüten ve Sayıştay'a hesap vermekle yükümlü kişiyi ifade eder? ibaresi yer almaktadır. Buna göre, ?sayman? başlığı altında muhasebe yetkilisinin tanımı verilmiştir. Yönetmeliğin ?Üretimi teşvik primi dağıtım esasları?nı düzenleyen 5. maddesinin 8. fıkrasının c bendi;

? Dağıtıma esas kârın % 95'i aşağıdaki unvan puanlarına göre dağıtılır:

1) Döner sermaye işletmesi harcama yetkilisi: 50 puan

2) Müdür yardımcısı, bölüm/alan, atölye, laboratuvar, kısım şefi: 45 puan

3) Öğretmen, mühendis, mimar, sayman, uzman, tekniker: 40 puan

4) Büro şefi, sistem işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, teknisyen, teknik ressam, ayniyat saymanı, ambar memuru, ustabaşı, postabaşı, usta: 35 puan

5) Diğer personel: 30 puan? şeklinde düzenlenmiştir.

?Üretimde çalışma ve ücret esasları?nı düzenleyen 8. maddesinin 5. fıkrası ise; ?Parça başı ücret ödenmek suretiyle yaptırılacak mal veya hizmet üretiminde çalışan;

a) Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfındaki her personelin bir ayda alacağı parça başı ücretin toplamı, asgari ücretin iki aylık tutarından,

b) Teknik hizmetler sınıfındaki her personelin bir ayda alacağı parça başı ücretin toplamı, asgari ücretin bir buçuk aylık tutarından,

c) Diğer hizmet sınıflarındaki her personelin bir ayda alacağı parça başı ücretin toplamı, asgari ücretin bir aylık tutarından, (saymanlar da bu gruptadır)

fazla olamaz.? Şeklindedir.

Bu düzenlemelerde, saymanların maddi haklarının sorumluluklarına göre kısıtlandığı görülmektedir. Saymanların döner sermaye işletmelerindeki konumları, üstlendikleri görev ve sorumlulukları ile yaptıkları işin niteliği dikkate alındığında, bahis konusu düzenlemelerde yer alan maddi haklarının, yaptıkları işle paralellik göstermediği açıktır. Eşit işe eşit ücret ilkesi gereği bu maddi hakların sorumluluklarıyla orantılı olarak düzenlenmesi gerekmektedir.

Yukarıda arz ile izahına çalıştığımız sebeplerle iş bu davanın açılma zarureti hasıl olmuştur.

HUKUKİ SEBEPLER : T.C. Anayasası, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Milli Eğitim Bakanlığı personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği, 5234 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 05.07.2008 tarih ve 26927 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2006/109 E., 2008/82 K. Sayılı ve 20.03.2008 tarihli Anayasa Mahkemesi Kararı, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar, 20.10.2006 tarih ve 26325 sayılı resmi gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Döner Sermaye İşletmelerinde Üretimi Teşvik Primi Dağıtımı, Parça Başı Üretim, Atölyelerin ve Tesislerin Özel Sektörle İşbirliği Yapılarak İşletilmesi Hakkında Yönetmelik, ilgili mevzuat

HUKUKİ DELİLLER : 31.08.2009 tarih ve 1111 sayılı yazı, 01.10.2009 tarih ve 80612 sayılı yazı, 25.09.2009 tarih ve 2423 sayılı yazı, Anayasa Mahkemesinin 2006/109 Esas sayılı 2008/82 karar sayılı kararı vs. her türlü yasal delil

SONUÇ VE TALEP :Yukarıda arz ile izahına çalıştığımız ve mahkemenin de re'sen gözeteceği sair hususlar nedeni ile ;

1)- Müvekkil Türk Eğitim Sen tarafından davalı idareye 31.08.2009 tarih ve 1111 sayılı yazı ile yapılan ?Döner Sermaye saymanları? konulu başvurunun reddine ilişkin 01.10.2009 tarih ve 80612 sayılı işlem ile 25.09.2009 tarih ve 2423 sayılı işlemin öncelikle YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASI ve devamında İPTALİNE;

2)-Tüm yargılama harç ve masrafları ile ücreti vekaletin karşı yan üzerinde bırakılmasına karar verilmesini bilvekale saygılarımızla arz ile talep ederiz.17.11.2009

DAVACI VEKİLİ

Av. Dilek ATAK ZENGİN

Ekler:

*Onanmış vekaletname örneği

*Deliller bölümünde sayılanlar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber