UÜ öğrencileri, Avrupa ülkelerinde ücretsiz eğitim görebilecek

Haber Giriş : 27 Ocak 2005 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UÜ öğrencileri yurt dışına açılıyor

Uludağ Üniversitesi'nin (UÜ) 27 öğrencisi ve 5 öğretim elemanı, Erasmus Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde Avrupa ülkelerinde ücretsiz eğitim görme hakkı kazandı.

Geçen yıl nisan ayında Ulusal Ajans'ın Avrupa Komisyonu tarafından tanınmasıyla Türk üniversiteleri de Avrupa'da 1995'ten beri uygulanan Erasmus Öğrenci Değişim Programı'ndan yararlanma hakkını elde etmişti. Uludağ Üniversitesi de, bu programdan yararlanacak ilk grup içinde yerini aldı. UÜ Socrates/Erasmus Öğrenci Değişimi Seçme ve Değerlendirme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Erdal Emel, Prof. Dr. Merih Yurtkuran, Prof. Dr. Atilla Eriş, Prof. Dr. Agah Uğuz, Prof. Dr. Şevki Ziya Coşkun, Prof. Dr. Suna Taneli, Doç. Dr. Naci Cangül tarafından yapılan ve GANO puanı en az 2.50 olan öğrencilerin kabul edildiği mülakatta, yabancı dil seviyesi, öğrencinin genel kültürü, sosyalliği, öz güveni, iletişim becerisi gibi konular dikkate alındı.

Değerlendirme sonunda tıp, veteriner, makine, tekstil, endüstri, mimarlık, gıda mühendisliği, sınıf öğretmenliği, Almanca eğitimi ve uluslararası ilişkiler bölümü öğrencilerinden 27 kişi yurt dışına gitme hakkı kazandı. Aynı program çerçevesinde 5 öğretim elemanı da öğrencilerle birlikte yurt dışına gidecek. Yarı yıl tatili sonunda Belçika, Almanya ve Çek Cumhuriyeti'ne gidecek öğrenciler, bir dönem boyunca bu ülkelerde ücretsiz eğitim görecek.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber