Muş'ta 2 okula domuz gribi tatili

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2009 10:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muş'un Varto ilçesinde 3 kişide domuz gribi virüsü tespit edilmesinden dolayı iki okulda eğitime 5 gün ara verildi. Muş merkezde ise 3 kişi domuz gribi şüphesiyle devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Yetkililer, 6 kişinin tedavisinin devam ettiğini açıkladı.

Varto Kaymakamı Mehmet Yıldız, şüphelendikleri 5 kişinin kan tahlillerini alarak Ankara'ya gönderdiklerini ve tahliller sonucu 3 kişide H1N1 virüsüne rastlandığını belirterek, bundan dolayı Çaylar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ile Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda 5 gün eğitime ara verildiğini söyledi.

Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ise Varto'da tedbir amaçlı iki okulda eğitime ara verildiğini doğrulayarak, hastalığın yayılmaması için okullardaki dezenfekte işlemlerine büyük önem verdiklerini vurguladı.

Öte yandan, geçen hafta domuz gribine rastlanan okulda bir öğrenci sabah yatağında ölü bulunmuş, ölüm sebebi netleşmemişti. Öğrencinin ölüm sebebinin kesinleşmesi için cenazesi Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber