KESK operasyonunun ilk duruşması yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2009 21:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca 28 Mayısta, terör örgütü PKK'nın amacına dönük faaliyette bulundukları gerekçesiyle aralarında KESK yöneticileri ve üyelerinin de bulunduğu kişilere yönelik başlatılan operasyona ilişkin 22'si tutuklu 31 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasının ilk gün oturumu tamamlandı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde eski KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir'in de aralarında bulunduğu 9 sanık ifade verdi.

Daşdemir, ifadesinde yasa dışı örgüt üyesi olmadığını, haksız şekilde tutuklandığını savundu. İddianamede sendikal faaliyetlerinin, yasa dışı örgüt çalışması olarak nitelendirildiğini öne süren Daşdemir, ''Haksız bir şekilde tutuklandım. Cezaevindeyken babam, uğradığım haksızlığa dayanamadı ve kendisini kaybettim. Bu bana verilen en büyük ceza oldu'' dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek iddia edilen KCK/TM (Kürdistan Demokratik Topluluğu/Türkiye Meclisi) koordinesinde ''Demokratik Emek Konfederasyonunun'' (KCK/TM-DEK) üyesi olmadıklarını ileri sürdüler. Sanıklar, polis bölgesindeki soruşturmanın jandarma tarafından yürütüldüğünü de kaydettiler.

Mahkeme başkanı, ikinci gün oturumunun yarın saat 09.00'da başlayacağını bildirerek duruşmayı erteledi.

Duruşmayı KESK Genel Başkanı Sami Evren'in yanı sıra DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır ve ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da izlerken, aralarında KESK'e bağlı sendikalara üye memurların da bulunduğu bir grup dışarıda ellerinde döviz ve pankartlarla bekledi. Bir grup lise öğrencisi de, ''Barış isteyen öğretmenime dokunma. DEV-LİS'' yazılı pankart açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber