MEB Eğitek, yapacağı sınavlarda tek tip oturma planı uygulayacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Kasım 2009 12:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Merkezi Sistem Sınavları Oturma Planları

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sınavlarda farklı uygulamaların ortadan kaldırılması ve bir standart getirilmesi amacıyla, salon yoklama listeleri dikkate alınarak bütün salonlarda uygulanması gereken iki tip "Oturma Planı" belirledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce her yıl bir plan dâhilinde (Sınav takvimi 10/11/2009 tarih ve 23323 sayılı yazı ile açıklanmıştır) Ülkemiz genelinde öğrenim gören öğrenciler ile Kamu Kurum ve Kuruluşları personeline Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi çerçevesinde sınavlar yapılmaktadır.

Sınavların uygulamalarında adayların salonlara yerleştirilmelerinde okulların farklı oturma düzeni uyguladıkları, bununda sınavların sonunda yapılan değerlendirmede çeşitli zorluklara, iş ve-zaman kaybına neden olduğu görülmektedir. Bu farklı uygulamaların ortadan kaldırılması ve bir standart getirilmesi amacıyla, salon yoklama listeleri dikkate alınarak bütün salonlarda uygulanması gereken iki tip "Oturma Planı" belirlenmiştir.

Sınavın uygulandığı okullarda "Oturma Planı"na göre adayların sınava alınması ve okul yönetimi (bina sınav komisyonu) ile salonda görevlendirilecek personelin (salon-başkanı ve gözcü) oturma düzenini titizlikle uygulayarak, sınav süresince adayların yerlerini değiştirmeden sınavların yapılmasının sağlanacaktır.

Salonlara yerleştirme sıralamasında bu formdaki oturma düzenine göre yapılacak, kitapçık türlerinin yan yana ve arka arkaya gelmemesine dikkat edilecektir. Aday sayısı 20 den fazla olması durumunda diğer sıralar boş bırakılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber