Asker adaylar tercih yapabilir mi?

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 24 Kasım 2009 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS sınavına giren ancak askerde olan memur adayları tercihte bulunabilir. Eğer ÖSYM tarafından yerleştirilirseniz askerlik görevinizin bitiminde yerleştirildiğiniz kurumlara müracaat edip atamanız yapılır. Bu yüzden asker adaylar KPSS-2009/6 tercih kılavuzunda durumlarına uygun kadro ve pozisyonları tercih edebilirler.

* Tarih bölümü mezunuyum. Hangi memurluklara nasıl başvurabilirim. İnternetten başvuru yapabilir miyim?

Başvurular internet üzerinden yapılmaktadır. Geçerli KPSS puanınız ile tercih kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlar için aranılan şartları dikkatlice okuyun. Durumunuza uygun olanları tercih edin.

* 40 yaşındayım 2008 KPSS'ye girdim. Tercihte bulunabilir miyim?

KPSS- 2009/6 Tercih kılavuzunda yaş için özel düzenlemeler bulunan kadro ve pozisyonlar hariç diğer kadro ve pozisyonları tercih etmeniz mümkündür.

* Halen devlet memuruyum. Tercihte bulunabilir mi?

Devlet memuru olarak çalışmakta olanların, geçerli KPSS sonucunu kullanarak merkezi yerleştirme işlemlerine başvurmaları ve ÖSYM'ce yerleştirilmeleri halinde, halen çalıştıkları kurumun muvafakatiyle atamaları yapılabilir. Ancak 2008-KPSS puanına göre devlet memuru olarak atanılmışsa aynı KPSS sınavı sonucuna göre ilgili hakkında yeniden yerleştirme yapılamaz. Bu uyarıyı dikkate alın.

* Sözleşmeli olarak çalışmaktayım. 2007 yılı KPSS sınav sonucu ile sözleşmeli personel olarak yerleştirildim. 2008 yılında yeniden KPSS sınavına girdim. Geçerli bir KPSS puanım var. ÖSYM tarafından atanırsam istifa edip başlamam mümkün mü? Mücahit Tok

KPSS/2009-6 tercih kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlardan birine yerleştirilmeniz durumunda sözleşmeli personel olmanız sebebiyle istifa edip yeni görevinize başlamanızda bir engel yok.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber