Çağ Üniversitesi AB'li oldu

Haber Giriş : 28 Ocak 2005 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Gülmez, Çağ Üniversitesi'nin, Avrupa Üniversiteler Birliği'ne (EUA) üye olarak kabul edildiğini açıkladı.

Çağ Üniversitesi'nin AB'ye üye olma süreci içinde, yüksek eğitim ve araştırma sistemini geliştirmeyi ve dünya üniversitesi olmayı amaçladığını bildiren Gülmez, "Bu kimlik ile eğitim ve araştırma sürecinin kalitesinde optimum düzeyde bir artış öngörülmektedir" dedi.

Globalleşen dünyada her alanda standartların olduğunu, eğitimin de bu standartların başında geldiğini kaydeden Gülmez, "45 ülkeden 749 üniversitenin üye olduğu Avrupa Üniversiteler Birliği, yükseköğretimde eğitim ve araştırma geliştirme süreci için bir Avrupa standardı oluşturmak amacıyla, tüm üye üniversitelerin bu standarda kavuşmaları için bir takım etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır" diye konuştu.

EUA'nın, üniversiteler arası öğrenci ve öğretim üyesi mübadelesine olanak tanıyan Erasmus Programı'na da katılım hakkını tanıdığını belirten Gülmez, "Bu program sayesinde, eğitim sistemlerinin ve kültürlerin tanıtılıp kaynaştırılması sağlanacak. Çağ Üniversitesi, Mart ayı sonunda İngiltere'de yapılacak olan ve rektörlerin biraraya geleceği toplantıda rektörlük düzeyinde temsil edilecek" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber