Sağlık Bakanlığı 2 bin 829 kadro ihdası yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2009 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'ndan, görevde yükselme bekleyen sağlık çalışanlarına sevindirici haber geldi. Görevde yükselme sınavına girecek olan sağlık personeli görevde yükselme eğitimleri için başvurularını 1-10 Aralık tarihleri arasında yapacak.

Bakanlık, Veri Hazırlama Kontrol İşletmenliği, memur, şoför, şef, hastane müdürü, hastane müdür yardımcısı ve şube müdürü gibi kadrolar için 2 bin 829 kadro ihdası yaptı.

Görevde yükselme sınavı açılması için Bakanlık düzeyinde yoğun girişimlerde bulunan Sağlık-Sen, Bakanlığın, sınav için açılan kadronun üç katı oranında başvuru alacağını ve eğitimlerin iller düzeyinde yapılacağını açıkladı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, açıklamasında, yıllardır görevde yükselme sınavı bekleyen personel için ilk kez bu büyüklükte kadro ihdası gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Görevde yükselme sınavı ile birlikte, önemli bir mağduriyet konusunun çözüme kavuşacağını kaydeden Kaçar, fiilen veri hazırlama kontrol işletmenliği, memur, şoför ve şef görevlerini yürüttükleri halde, kadroları Yardımcı Hizmetler Sınıfında olduğu için ekonomik ve özlük hakları noktasında kaybı olan binlerce sağlık personeli olduğunu bildirdi.

Sağlık-Sen'in çözüm odaklı bir sendikal vizyon takip ettiğinin altını çizen Kaçar, "Yıllara dayanan geçmişi bulunan bir çok sorunun istenildiğine çözülebileceğini gösterdik. Yetkili ve en büyük sendika olarak, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını sendikal bölünmüşlüğe son verme ve sorunlarla daha güçlü bir yapıda mücadele etme adına Sağlık-Sen çatısı altına davet ediyoruz" dedi.

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün yaptığı duyuruya göre; görevde yükselme sınavı için açılan 2829 kadronun dağılımı şöyle: "Veri Hazırlama Kadrosu: 2000, Memur: 250, Şoför: 250, Şef: 250, Hastane Müdürü: 25, Hastane Müdür Yardımcısı: 25, Şube Müdürü: 29"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber