Başbakana 'dudak okuma' davası

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 27 Kasım 2009 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Bahçeli'ye küfrettiği iddiasıyla açacağı davada iddiasını kanıtlamak için dudak okutma yöntemine başvurdu.

İSTANBUL - Demokratik açılımın Genel Kurul'daki görüşmelerinde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin konuşması sırasında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dudak hareketlerini inceleten MHP, Erdoğan'ın sözlerinde hakaret içeren unsurlar bulunduğu sonucuna varınca dava açmaya karar verdi.

Bahçeli, demokratik açılıma yönelik eleştirilerini sıralarken bu sırada Başbakan Erdoğan da gergin bir ifadeyle kendisini dinledi.

Bahçeli'nin sözlerine kızan Erdoğan, önce yanındaki Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya eğilerek birşeyler fısıldadı sonra da ağzını kapatarak konuşmaya devam etti.

Bahçeli, daha sonra konuşmasının kayıtlarını dinlerken Erdoğan'ın ne dediğini merak etti ve kurmaylarına "Görüntüyü incelettirin" talimatı verdi. Başbakanın ağız hareketlerini inceleyen dudak okuma uzmanları, Erdoğan'ın Bahçeli'ye hakaret ettiği sonucuna vardı.

Bunu üzerine MHP dudak okuma yöntemine dayanarak Erdoğan'a dava açmaya karar verdi.

MHP'nin bu girişimi bayram namazından sonra Başbakan Erdoğan'a da soruldu. Erdoğan, ''MHP her zaman niyet okuyucu olmuştur, yine buna devam ediyor.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber