MEB'den Açıklama: OKS Sorunu Çözüldü

Hafta içinde iki kez, ortaöğretim kurumları seçme sınavına (OKS) başvurularda sorun yaşandığını ve bu sorundan dolayı okullardan kayıt girilemediğini belirtmiştik. Diğer taraftan, sorunun önemli olmasına rağmen Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinin soruna ilişkin kamuoyunu aydınlatmadığını ifade etmiştik. Adı geçen müşavirlik nihayet bugün bir basın açıklaması yayınlamış ve teknik problemlerin Perşembe gününden itibaren aşıldığını ve kayıtların sorunsuz olarak alınmaya başladığını bildirimiştir.

Haber Giriş : 29 Ocak 2005 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı için internet üzerinden yapılan başvurularda karşılaşılan teknik problemlerin Perşembe gününden itibaren aşıldığını ve kayıtların sorunsuz olarak alınmaya başladığını bildirdi.

Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bu yıl ilk kez internetten kayıtların kabul edildiği sınava başvurularda yaşanan sorunlarla ilgili bazı basın yayın organlarında haberler yer aldığı ifade edildi.

"Kayıtların alınamadığı" şeklindeki haberlerin incelendiği belirtilen açıklamada, "Bütün yeni uygulamalarda başlangıçta teknik bazı problemlerle karşılaşılabilir. Fakat bu teknik problemler Perşembe günü öğleden sonrası itibariyle tamamen aşılmış ve kayıtlar sorunsuz olarak alınmaya başlamıştır. Şu anda da MEB'den kaynaklanan herhangi bir teknik problem bulunmamaktadır. Bugün itibariyle 250 bin öğrencinin kaydı alınmıştır" denildi.

TNN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber