2'si astsubay 13 sanık petrol hırsızlığından yargılanıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Aralık 2009 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da, petrol boru hatlarından hırsızlık yaptıkları iddiasıyla yakalanan aralarında 2 astsubayın da bulunduğu 8'i tutuklu 13 sanığın birbirleriyle telefonla şifreli konuşmaları teknik takibe takıldı. Yargılamaları devam eden sanıkların, ?Damarı bulup, serum takacağız? diye haberleştiği anlaşıldı.

Geçen mayıs ayında teknik takibe yakalanıp, düzenlenen operasyonla ortaya çıkarılan petrol hırsızlığı olayıyla ilgili olarak 8'i tutuklu 13 sanığın yargılanmalarına Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen tutuklu Musa Tekin (43), Mahmut Kurt (38), Ferhat Kızıl (37), Ayhan Temel (44) ve Mehmet Emin Ektiren (40) ile astsubaylar Cemali Karanfilci (40) ve Barış Eldek (35), uzman çavuşluktan atılma Bülent Barış (40) hazır bulunurken, tutuksuz sanıklar Orhan Şeref Şahlar (42), Mehmet Coşkun (34), Ali Tuncel (43), Hüseyin Celebi (41) ve Mehmet Arslan (42) ise duruşmaya katılmadı.

?Petrol hırsızlığı' suçundan 15'er yıl ile 20'şer yıl arasında hapis cezaları istenen sanıklardan Musa Tekin, sanıklardan Mehmet Emin Ektiren ve Ayhan Temel'i tanıdığını, diğer sanıklarla ilgisinin bulunmadığını söyledi. Ektiren ile birlikte Sarıçam'ın Mustafa Köyü yakınındaki petrol boru hattına vana takarak Ayhan Temel'e ait tankere petrol doldurduklarını belirten Tekin, bunun dışında başka hırsızlık yapmadığını iddia etti. Sanık Cemali Karanfilci de, eski uzman çavuş olan Bülent Barış ile Adana İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi'nde birlikte çalıştıklarını ve Ferhat Kızıl'ı da bu nedenle tanıdığını söyledi. Petrol hırsızlığı olayına karışmadığını bildiren Karanfilci, ?Suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmuş veya katılmış değilim? dedi. Diğer sanıklar da suçlamayı kabul etmediler.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Barış Eldek'i tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Petrol hırsızlığıyla ilgili yapılan teknik takipte, Musa Tekin ve astsubay Cemali Karanfilci arasında geçen cep telefonu görüşmelerinin dokümanlarında ilginç diyalog dikkati çekti. Tekin'in, Karanfilci'ye ?Serum vurulacak. Damarı bulup serum takacağız? dediği, Karanfilci'nin de, Tekin'e ?Kaç serum vurulacak? diyerek şifreli konuştukları dava dosyasında yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber