Eczanelerin önünde kuyruklar oluştu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2009 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin ilaç giderlerini azaltmaya dönük yeni düzenlemesine tepki gösteren eczacıların kepenk kapatması ile nöbetçi eczanelerin önünde uzun kuyruklar oluştu.

Sabah saatlerinden itibaren eczanelerden ilaç almaya gelen vatandaşlar, eczanelerin kapısında kilit bulunca büyük şaşkınlık yaşarken, nöbetçi eczane arama telaşına düştü.

Bugün yürürlüğe giren ilaç fiyatların ucuzlamasıyla ilgili düzenlemeleri protesto etmek amacıyla eczanelerin 1 günlük kepenk kapatması ile vatandaşlar büyük zorluklar yaşadı. Açık eczane bulmakta zorlanan vatandaşlar, nöbetçi eczanelerin kapısında uzun kuyruklar oluşturdu.

Bursa'da belirlenen nöbetçi eczaneler dışında ilaç satışı yapılmazken, acil ilaca ihtiyaç duyan vatandaşlar uzun süre nöbetçi eczane aradı. Eczanelerin kapalı olacağından haberi olmayan bazı vatandaşlar, ilaç almak için geldikleri eczanenin kapalı olması nedeniyle şaşkınlık yaşarken, nöbetçi eczanelerin ise kendilerine uzak olmasından yakındı.

Hükümet ile eczaneler arasındaki fiyat anlaşmazlığında hastaların mağdur olduğunu belirten vatandaşlar, bunun halka yansıtılmadan çözülmesini istedi. Eczacıların kazançlarını düşünerek bu eylemi yapmalarının yanlış olduğunu ifade eden vatandaşlar, bunun yanında hükümeti ise önce zam verip daha sonra eczacılarla yaşadığı indirim tartışması ile vatandaşı zor durumda bırakmakla suçladı.

Bursa Heykelde bulunan nöbetçi eczanede kuyrukta bekleyen İsmet Yılmaz isimli vatandaş, eylem yapmak yerine masa başında anlaşılarak halkın mağdur edilmemesi gerektiğini belirterek, "Ben öncelikle hükümeti suçluyorum. Çünkü önce zam verdiler, daha sonra 'indirim yapıyoruz' deyince bunu da eczacıların sırtına bindirince bu sorun çıktı. Ancak ilaçlar daha çok ilaç mümessillerinde pahalı. Öncelikle oralarda indirim yapılmalı." dedi.

Yapılan eylemden dolayı hasta insanların saatlerce nöbetçi eczane aradığını, bulduklarında ise yine uzun süre sıra beklediklerini aktaran Zarife Çağlar da, "Bu uygulama tabi ki çok yanlış, ben saatlerdir nöbetçi eczane arıyorum, şimdi ise burada yarım saattir sıra bekliyorum, neden bu anlaşmazlığın cezasını biz çekiyoruz. Zaten ilaçlar pahalı alan var alamayan var. Yazık değil mi vatandaşa, iki tarafta bunu makul bir şekilde çözmeli." şeklinde tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber