Memur-Sen: Toplu sözleşme hakkı verilmezse 2010 yılı görüşmelerine katılmayacağız

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Aralık 2009 23:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplumdaki birlik ve beraberliğin bozulmak istendiğini, herkesin bir arada yaşayacağı bir ortam oluşturmak ve bunu yapmak isteyenlere de yardımcı olmak istediklerini söyledi.

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen, Antalya Kremlin Palace Otel'de, Genişletilmiş Teşkilat Toplantısı düzenledi.

Toplantının açılışında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 2009 toplu görüşmelerinde toplu sözleşme ve grev hakkı ile aylık ücretlere yapılacak zam konusunda uzlaşma sağlanamadığını hatırlatarak, ?Biz her platformda dile getiriyoruz. Masa değil, yasa sorunlu. Mevcut yasa ve bu yasanın gölgesinde yapılan toplu görüşmeler, kamu çalışanlarının haklarını savunmada yeterli gelmemektedir. Bu yasa değişmedikçe, kamu çalışanlarına toplu sözleşme ve grev hakkı verilmedikçe gelecek yılki toplu görüşmelere katılmayacağız? şeklinde konuştu.

Ergenekon terör örgütü ve bunların uzantılarının halkın birlik ve beraberliğini kafes planlarıyla bozmak için çalıştıklarını söyleyen Gündoğdu, ?Biz bunun için diyoruz ki; Demokratik açılım önemlidir. Terörden beslenenlerle, şehit ailerinin gözyaşlarından siyasi rant elde etmek isteyenlerin elinden bunların alınması gerekmektedir? dedi.

Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar da yaptığı konuşmada, 2007'de 45 bin 500 olan üye sayısının 2009 yılında 93 bin 705'e çıktığını ve bu sayıyla sağlık hizmet kolunun tek yetkili sendikası olduklarını kaydetti.

Türkiye ekonomisinin son 7 yıl içerisinde büyüdüğünü ve bu büyümeden hak edilen payın verilmesi gerektiğini belirten Kaçar, kalkınmadan pay beklerken mevcut kazanımları geriye götüren teklif geldiğini ifade etti. Ekonomik kriz bahanesi ile yüzde 2.5 artı 2.5 zam teklif edildiğini hatırlatan Kaçar, "Krizin sorumlusu biz değiliz. Bankalar kar üstüne kar açıklıyor. Sermaye sahiplerine paketler açıklanıyor, memura yok. Her ekonomik krizde ilk bedel ödeyen kesim olan çalışanlar, artık bedel ödemek istemiyor. Türkiye'de nimet-külfet dengesizliği, gelir dağılımındaki adaletsizlik devam ettikçe sosyal barışın sağlanması mümkün değildir. Türkiye'de sermayenin huzur ve güvenliği noktasında işletilen ekonomik kurallar, emeğin ve üretilen değerin hakkı için de işletilmelidir" dedi.

Toplantıya, Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu'nun yanı sıra, yaklaşık 2 bin 200 kişilik teşkilat yöneticileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber