RTÜK üyesi Dadak, lojman yardımının 4 bin liraya çıkarılmasını yargıya taşıdı

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 06 Aralık 2009 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

RTÜK üyesi Dadak, lojman yardımının 4 bin liraya çıkarılmasını yargıya taşıdı

?Villadan lojman olmaz'

© Dadak, Türkiye'yi günden güne daha çok etkileyen kriz ortamında RTÜK üyelerine 4 bin TL lojman yardımı verilmesinin doğru olmadığını ifade etti. Dadak, mahkemeye başvurdu.

FIRAT KOZOK

ANKARA - RTÜK'ün, başkanlık görevini bıraktıktan sonra aldığı lojman yardımı 3 bin 500 TL'ye düşen Zahid Akman'ın ?mağduriyetini gidermek için? tüm üyelere ayda 4 bin lira yardım yapılmasına ilişkin kararı yargıya taşındı.

Oyçokluğuyla alınan karara muhalefet şerhi koyan CHP kontenjanından seçilen üye Mehmet Dadak, ?Lojman ifadesi villa için değil, apartman dairesi için kullanılır. Böyle bir kriz ortamında 4 bin TL'lik lojman yardımı olmaz? dedi. Dadak, avukatı aracılığıyla idare mahkemesine başvurdu.

Deniz Feneri e.V davasıyla bağlantılı olarak hakkında gündeme gelen iddiaların ardından RTÜK Başkanlığı'nı bırakan ancak kurul üyeliği devam eden Zahid Akman'ın ismi, üst kurulun 17 Eylül 2009 tarihli toplantısında alınan bir kararla yine tartışma konusu olmuştu. Üst Kurul'un tartışmalara sahne olan toplantısında kurul üyelerine yapılan lojman yardımı ödeneğine ?Zahid Akman ayarı? yapılmıştı. Akman'ın daha önce başkan sıfatıyla aldığı 4 bin TL'lik lojman yardımı, koltuğunu bırakınca 3 bin 500 TL'ye düşünce, kirası aylık 2 bin 850 dolar olan bir villada oturan Akman'ın ?mağdur olmaması? için İdari ve Mali İşler Başkanlığı devreye girmişti. Başkanlık, Akman'a ödenen yardımın kirasını karşılayacak şekilde sürmesini önermişti. CHP'li üyelerin itirazları üzerine Akman'a özel zam kararından vazgeçilmiş ve tüm kurul üyeleri için yardım tavanı ayda 4 bin TL'ye yükseltilmişti. Böylece Akman'ın 3 katlı ?lojmanında? maddi sıkıntı yaşamasının önüne geçilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber