Milli Eğitim Bakanlığından Yönetici Atama Görüşü

Müdürlüğe atamaya esas yöneticilikte aranılan sürelerin hesabında vekâleten veya geçici görevlendirme suretiyle yöneticilikte geçen sürelerin değerlendirilip değerlendirilmeyeceği ve kurucu müdürlük görevinin hangi kademe yöneticiliğinde sayılması gerektiği hususunda bakanlık görüş yazısı yayınladı. Ayrıntılar için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Aralık 2009 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ü

.

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 13/08/2009 tarihli ve 27318 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin müdür olarak atanacaklarda aranacak özel şartları düzenleyen 8'inci maddesinde müdürlüğe atamaya esas yöneticilikte aranılan sürelerin hesabında vekâleten veya geçici görevlendirme suretiyle yöneticilikte geçen sürelerin değerlendirilip değerlendirilmeyeceği ve kurucu müdürlük görevinin hangi kademe yöneticiliğinde sayılması gerektiği hususunda Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görüş yazısı yayınladı.

24/11/2009 tarih ve 90440 sayılı görüş yazısına göre;

1- Yönetmeliğin 8'inci maddesinde (A) tipi eğitim kurumu müdürlüğüne atanmak için üç yıl, (B) tipi eğitim kurumu müdürlüğüne atanmak için iki yıl, (C) tipi eğitim kurumu müdürlüğüne atanmak için ise bir yıl yöneticilik yapmış olmak özel şart olarak belirlenmiştir. Yöneticilikte aranılan bu sürelerin asaleten yapılmış olması gerektiğinden, eğitim kurumu yöneticiliğinde vekâleten veya geçici görevlendirme yoluyla geçirilen süreler Yönetmeliğe göre yönetim kademelerinde geçmiş sayılmadığından bu sürelerin eğitim kurumu müdürlüğüne atanmada aranılan surelerin hesabında dikkate alınması mümkün bulunmamaktadır.

2- Yönetmeliğin 25'ınci maddesinin ikinci fıkrasına göre görevli olduğu eğitim kurumunda eğitim kurumunu eğitim öğretime açmak kaydıyla kurucu müdür olarak geçirilen süreler üçüncü kademe yöneticiliğinde geçmiş savılmaktadır. Bu kapsamda kurucu müdür olarak görev yapmış olanların bu sürelere bağlı olarak durumlarına uygun eğitim kurumu yöneticiliğine atanmak üzere başvuruda bulunmaları mümkün bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber