İtfaiyeci eylemine tazyikli suyla müdahale

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2009 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Bimtaş A.Ş bünyesinde çalışan itfaiyecilerin özlük haklarının iyileştirilmesi istemiyle yaptıkları eylem sırasında, polis biber gazı kullanarak ve tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu.

Fatih Saraçhane'deki parkta toplanan Belediye-İş Sendikasına üye işçiler, buradan caddenin karşı tarafında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına yürümek istedi. Yürüyüş yapmakta ısrar eden grup, polis barikatını zorlayınca arbede çıktı.

Arbede sırasında polis, gruba biber gazı kullanarak ve tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu. Müdahaleye "İşçilere kalkan eller kırılsın", "PKK'lı değiliz itfaiyeciyiz" diyerek sloganlarla tepki gösteren grubun yürüyüşüne daha sonra izin verildi.

Belediye önüne ulaşan grup adına bir basın açıklaması yapan Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, hükümetin itfaiyeciler de dahil tüm çalışan kesime karşı hasmane bir tutum içinde olduğunu savunarak, IMF ve Dünya Bankasının dayattığı programları aynen uygulayan hükümetin çalışanlarına büyük baskı yaptığını iddia etti.

Belediye-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Erol da polisin tutumunu kınayarak 2 yıldır sendikal mücadele veren itfaiye çalışanlarının bundan sonra da haklarını aramaya devam edeceklerini kaydetti.

BASIN AÇIKLAMASI

Grup adına basın açıklamasını okuyan Belediye-İş Sendikası İstanbul 5 No'lu Şube Başkanı Nihat Altaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 7 Aralıkta yaptığı İstanbul İtfaiyesi hizmet alım ihalesini Bimtaş'ın kazanamadığının açıklandığını söyledi.

İhaleye fesat karıştırıldığını öne süren Altaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın "itfaiyeyi çalışanıyla birlikte satmaya çalıştığını" savundu.

Altaş, 2 yıldır sözleşmeli itfaiye elemanı olarak çalışan eğitimli ve profesyonel 930 işçinin akıbetinin 31 Aralık 2009 tarihinde sona erecek sözleşmeden sonra ne olacağının bilinmediğini ifade eden Altaş, sendikal örgütlenmelere karşı şirketlerin değiştirildiğini, böylece hem örgütlenmelerin dağıtıldığını hem de yandaş şirketlere para kazandırıldığını ileri sürdü.

Altaş, itfaiyecilerin kadrolu olmaları gerektiğini vurgulayarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesine karşı 2 ayrı dava açılması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde sözleşmeli olarak görev yapan 898 itfaiye personelinin katıldığı iş bırakma eyleminde arbede çıktı.

Polis, eylem yapan itfaiyecilere müdahale etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde sözleşmeli olarak görev yapan 898 itfaiye personeli, bugün bir günlük iş bırakma eylemi yapıyor.

İstanbul'da 5 bin 400 itfaiyecinin bulunduğunu hatırlatan belediye yetkilileri, 898 personelin iş sözleşmesinin 31 Aralık'ta dolduğunu açıklamıştı.

Dün Taksim Meydanı'nda toplanan Belediye-İş Sendikası üyesi itfaiyeciler, yarın iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber