Tıp mezunu birisi askerlik yapmadan ÖSS'ye girip dört yıllık lisans okuyabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Aralık 2009 00:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Tıp mezunu birisi askerlik yapmadan ÖSS'ye girip dört yıllık lisans okuyabilir mi?

SORU:

Tıp mezunu birisi askerlik yapmadan öss'ye girip dört yıllık lisans okuyabilir mi? A şahsı tıp fakültesinden mezun olmuş ve tus sonucu bir eğitim ve araştırma hastanesinde asistanlığa başlamıştır. Asistanlığı sebebiyle askerliği tecil edilen A şahsı öss'ye girip yeni bir lisans eğitimi alabilir mi?

CEVAP:

Lisans veya önlisans mezunları ÖSS sınavına girip yerleştirilmeleri halinde açıköğretimde istedikleri bölümü (kontenjanlı programlar hariç) okuyabilmektedirler. Bu konuda herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. Ayrıca öğrenci isterse 2.üniversite kapsamında ÖSS sınavına girmeden açıköğretimde istediği bölümü (kontenjanlı programlar hariç) seçip okuyabilmektedir.

Burada şu hususu da belirtmek gerekmektedir: 1111 sayılı Kanununda, üniversiteyi bitiren birinin askerlik tehir işlemi ertesi seneye bırakılamaz deniliyor. Yani tecil işlemi yaptıramaz, ancak bu kişi yeni bir okul okuyamaz gibi bir düzenleme kanunda yer almamaktadır. Eğer kişi tecilli ise, ÖSS'ye girip yeni bir bölüm okuyabilmesinde bir sakınca bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber