Üst düzey iki polise sorgu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Aralık 2009 08:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ÖZEL HABER: TOLGA ŞARDAN

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevli iki genel müdür yardımcısı, İzmir'de yürütülen bir dolandırıcılık soruşturması kapsamında, şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Dolandırıcılıktan tutuklanan bir haber elemanına yardım ettikleri öne sürülen iki müdür yardımcısı daha sonra serbest bırakıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün üst yönetiminde yeni bir soruşturma bombası patladı. Daha önce Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın adli soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından, dün de Genel Müdür yardımcıları C.U. ile M.G., İzmir'de yürütülen bir dolandırıcılık soruşturması çerçevesinde ?şüpheli? sıfatıyla ifade verdi. İki ismin, geçen ay İzmir'de tutuklanan İrfan E. ile bağlantıları olduğu iddia edildi.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'nde kayıtlı haber elemanı olarak çalıştığı anlaşılan E. ve iki adamı, haklarındaki ?nitelikli dolandırıcılık? iddiası nedeniyle geçen ay İzmir'de tutuklandı. İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç'in yürüttüğü soruşturmada E., verdiği ifadede 2 Emniyet Genel Müdür yardımcısıyla bağlantılarını anlattı.

Teknik takip

İstanbul, İzmir ve Bursa'da bazı işadamlarını yüklü miktarda dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan E.'ye yönelik teknik takiplerde, C.U. ile yakın teması bulunduğu anlaşıldı.

Yapılan araştırmada, E.'nin kayıtlarda 1995'e kadar EGM İstihbarat Dairesi'nde kendi adıyla haber elemanı olarak görev yaptığı tespit edildi. Bu gelişme üzerine savcı soruşturmayı genişletti. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazı gönderen Genç, E.'yle bağlantısı olan birimlerden bilgi istedi.

Araştırma sonucu E.'nin, Bursa'da hakkında yürütülen bir soruşturma sırasında sanık konumundayken Bursa Polisevi'nde konakladığı, Ankara Sheraton Oteli'nde kaldığı ve parasının EGM'ce karşılandığı, İstanbul'da da Polisevi'nde konakladığı belirlendi.

Sheraton Otel'e geldi

İrfan E.'nin kısa süre önce Ankara'ya gelerek Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili bilgi verdiği ve Sheraton Oteli'nde konaklamasının sağlandığı anlaşıldı.

Yapılan incelemede İrfan E.'nin Karabulut cinayetiyle ilgili verdiği bilgilerin doğru olmadığı tespit edildi. Savcı Genç, önceki gün Emniyet'e gönderdiği yazıyla, E. ile bağlantıları olduğu iddisıyla Emniyet genel müdür yardımcıları C.U. ve M.G.'nin İzmir'e gönderilmesi talimatını verdi. Görevdeki üç genel müdür yardımcısından ikisi olan C.U. ve M.G. dün Genç'e ?şüpheli? sıfatıyla ifade verdi. Genel müdür yardımcıları C.U. ile M.G. sabah saat 10.00'dan gece 22.00'ye kadar 6'şar saat süreyle ifade verdiler. Savcı, C.U. ile M.G.'yi ifadelerini aldıktan sonra mahkemeye sevketmeden serbest bıraktı.

İrfan E.'ye yönelik adli soruşturmada toplam 6 kişi gözaltına aldı. Savcılık, isimleri geçen işadamlarının da ?tanık? sıfatıyla ifade vermelerini kararlaştırdı. Sorguları tamamlanan zanlılardan 3'ü tutuklandı.

Bu arada, Antalya Emniyeti'nce gerçekleştirilen organize suç örgütü operasyonunda da ?çeteyle organik bağlantıları bulunduğu' iddia edilen Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Y.Ç. gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber