Başkanlar Konseyi Ümit Boyner'i tavsiye etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2009 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanlar Konseyi, başkan adayı olarak Ümit Boyner'i gösterme konusunda tavsiye kararı aldı. Boyner, 21 Ocak'taki genel kurulda seçimi kazanırsa koltuğu Arzuhan Doğan Yalçındağ'dan devralacak.

Aralarında Rahmi Koç, Güler Sabancı, Bülent Eczacıbaşı, Feyyaz Berker, Halis Komili, Asım Kocabıyık, Selçuk Yaşar, Tuncay Özilhan, Zekeriya Yıldırım ve Erkut Yücaoğlu gibi isimlerin bulunduğu TÜSİAD Başkanlar Konseyi'nin cuma akşam saatlerinde Koç Holding'de gerçekleştirdiği toplantısında beklenen açıklama yapılarak başkan adaylığı konusunda tartışmalara son verildi. Kısa süren toplantıda üyelere gönderilen mektuplarla belirlenen eğilim anketi değerlendirilirken bu kapsamda iki başkan yardımcısından biri olan Ümit Boyner'in öne çıktığı belirtildi ve tavsiye kararı alındı.

Hayali doktor olmaktı

Arzuhan Doğan Yalçındağ'dan hemen sonra ikinci kadın aday olarak gündeme gelen Boyner, küçüklüğünde beyaz önlük giyip hastaları iyileştiren bir doktor olmanın hayalini kuruyordu. Ancak ABD'de aldığı eğitim nedeniyle finans sektörüne giren Ümit Boyner'in iş hayatı, bankacılık ve özel şirketlerin ardından, Cem Boyner ile gerçekleştirdiği evlilikle birlikte Boyner Holding'de devam etti.

1963 yılında İstanbul'da doğan Ümit Boyner aslen Balıkesir Ayvalıklı. İngiliz Kız Ortaokulu'ndan sonra lise ve üniversite eğitimini ABD'de tamamlayan Ümit Boyner, 1985 yılında döndüğü Türkiye'de iş hayatına bankacılıkla başladı.

Chemical Bank'ın yanı sıra çeşitli banka ve şirketlerde çalışan Ümit Boyner, eşi Cem Boyner ile Kick boks sayesinde tanıştı. Boyner Holding'in patronu Cem Boyner ile gerçekleştirdiği evliliğin ardından holdingde göreve başladı. 1997'de Boyner Holding'in Finansmandan Sorumlu Başkan Yardımcısı olan ve 2002'ye kadar aynı görevi sürdüren Ümit Boyner, aynı yıl grubun yönetim kurulu üyeliği görevini üstlendi. İki çocuk annesi Boyner, kadınlar için sosyal sorumluluk projelerine imza attı. Boyner, yetiştirme yurtlarında büyüyen genç kadınların istihdama katılımını sağlamak amacıyla yürütülen Nar Taneleri projesinin başkanlığını da yürüttü.

Liberal bir yönetici

Ümit Boyner, bugüne kadar yaptığı açıklamalarla liberal tercihini gösterdi. Bir açıklamasında, "Camiyle kışla arasında bir Türkiye tükendi. Aynı fikirde olmasanız da başkalarının hakları için de savaşmalısınız. Demokrasinin özü bu. Bildiğiniz doğrularla belli mücadeleleri vermek zorundasınız. Ama bu yasaklayarak ya da kutuplaşarak olmaz. Ben Türkiye'ye çok güveniyorum" demişti.

Bir başka açıklamasında da türbana kişisel özgürlükler bakımından olumlu baktığını belirterek, "Ne yazık ki türban sadece bir amaç olarak ortaya kondu. Bir de tamamen dini simge haline getirildi. Verilen mesaj çok çarpık. Ve ben buna karşıyım. Yani gündeme geliş şekli ve uygulama adına yapılanlar yanlış oldu. Belki ilk başta yani 1989'da böyle yasak konmasaydı, türban simgesel hale gelmeyecekti." diyordu.

Eşi Cem Boyner'in de 1989-1990 döneminde iki yıl TÜSİAD Başkanlığı yaptığı Ümit Boyner, TÜSİAD'ın Avrupa Birliği'nde sürdürdüğü Tanıtım Komisyonu'nun da başkanı. TÜSİAD'ın yanı sıra Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) ve Özel Sektör Gönüllüleri Derneği gibi örgütlerde görevler üstlenen Boyner, korku filmlerine karşı özel ilgi duyuyor. Dalış konusuna da ilgisi olan Boyner, daldığı zamanlar film çekimleri yapıyor. Boyner ayrıca TÜSİAD Tanıtım Komisyonu Başkanı olarak da dünyada Türkiye imajını yeniden yaratmak için çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber