3 çocuk annesi avukat oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2009 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğubayazıt'ta yaşayan 3 çocuk annesi Nebahat Şahin, örnek ve azimli bir eğitim mücadelesinden sonra her türlü engellemelere rağmen 39 yaşında avukat oldu.

Memur bir babanın 7'nci çocuğu olan ve eğitim serüveni sıkıntılı geçen avukat Nebahat Şahin, ilkokulu Doğubayazıt'ta okudu. Ortaokul yıllarında iken türbanlı olduğu için karşılaştığı zorluklar nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda bırakılan Şahin, bir süre sonra da evlendi. Aklı, hep yarım bıraktığı eğitiminde kalan Nebahat Şahin, eşinin de büyük desteği ile eğitimine devam emeye başladı.

Ortaokul ve liseyi dışarıdan açık öğretim lisesine devam ederek bitiren Şahin, bu arada çocuk sahibi oldu. Kocasının desteğiyle Erzurum'da bir yıl dershaneye giderek üniversite sınavlarına hazırlanan Şahin, 2000 yılında girdiği sınavda İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı.

Bu arada, eşi Nizamettin Şahin, çocuklarına hem babalık hem de annelik yapmış. 2002 yılında eğitimine ara vermek zorunda kalan Şahin, 2003'te üniversiteye kaldığı yerden devam etmeye başladı. 2007'de zorlu bir sürecin ardından üniversite eğitimini de başarıyla tamamlayan Şahin, 2008 yılında ise Doğubayazıt Adliyesi'nde bir yıl staj gördükten sonra avukatlık mesleğini yapmaya başladı.

Eşinin büyük gayreti ve sıkıntıları göğüslemesiyle eğitimini tamamladığını söyleyen Nizamettin Şahin, ''Bu güzel başarı için çok yorulduk ama emeğimize değdi. En azından eşim topluma ve kendi çocuklarıma iyi örnek oldu. Büyük kızım şu an tıp fakültesini okuyor. Diğer iki çocuğumuz ise fen liselerinde eğitimlerine devam ediyor.'' dedi.

Okumanın yaşı olmadığını söyleyen Nebahat Şahin ise, "İnsan doğumundan ölümüne kadar öğrenmeye devam etmeli. Ben de inşallah bundan sonra meslek hayatımda insanlara daha iyi hizmet verip örnek olmaya devam edeceğim." diye konuştu.

Şahin'in avukatlık bürosunun açılışında konuşan Doğubayazıt Kaymakamı Metin Maytalman ise kazanılmış büyük bir eğitim mücadelesinin en iyi örneği ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Kaymakam Maytalman, Avukat Şahin'in, başarılı okuma serüveninin bütün Türkiye'ye ve Doğubayazıt'a örnek olduğunu dile getirdi. Doğubayazıt Kaymakamı Metin Maytalman, devletin her zaman bütün imkânları ile eğitim için seferber olduğunu, bu örnek başarının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber