İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

4/B'linin istifasına 1 yıllık bekleme ceza uygulaması

Sözleşmeli personelin istifa edip sık sık yer değiştirmesi çok sayıda eleştiriye konu olmaktadır. Bu yılın Mart ayında yapılan düzenleme ile "fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe ayrıldıkları kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarına yeniden atanamazlar." uygulaması getirilmişti. Ancak bu uygulamada yeterli olmamıştı. 201o yılı Ocak ayı başından itibaren ise yeni bir uygulama yürürlüğe girecektir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Aralık 2009 00:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5917 sayılı torba Kanun 10 Temmuz 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu kanun, 657 sayılı kanunda yer alan sözleşmeli personel maddesini değiştirmiştir. 657 sayılı Kanunun 4. maddesinin (B) bendine eklenen yeni bölüm şu şekildedir:

"?Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.?

Dikkat edileceği üzere madde metni, sözleşmesini fesih eden kişinin hiçbir kamu kurumuna bir yıl boyunca sözleşmeli olarak atanamamasını öngörmektedir.

Diğer taraftan, Kanunun yürürlük maddesine göre söz konusu bu yeni hüküm 1/1/2010 tarihinde yürürlüğe girecektir. Buna göre 1 Ocak 2010'dan itibaren sözleşmesini fesih eden bir aday, 1 yıl boyunca yeniden sözleşmeli olarak hiçbir kurumda yeniden 4/B'li sözleşmeli olarak istihdam edilmeyecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber