Müfettiş müfettişin kurdudur

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Aralık 2009 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yalçın Bayer

?ENERJİ Bakanlığı'nda ciddi bir rahatsızlık yaşandığını biliyor musunuz? diyor bir KİT Komisyonu üyesi...

Cumhuriyet'teki Aykut Küçükkaya'nın ?Enerji Bakanlığı'nda skandal atama? haberine dikkat çekiyor.

?Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürü İlhami Özşahin'i tanır mısınız?? diyor.TBMM KİT Komisyonu'nda 18 Kasım'da zabıtlarda yer alan bir ?diyalog'u hatırlatıyor. TEİAŞ'ın tartışılması sırasında Komisyon Başkanı, AKP İstanbul Milletvekili Ünal Kacır'ı bir konuda yanıtlarken Enerji Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Cevdet Malkoç ilginç bilgiler veriyor.

En önemlisi şu... Eski Enerji Bakanı Hilmi Güler'in bakanlıktan ayrılmadan önce görevden aldığı Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürü olan İlhami Özşahin'in, bu kez yeni Bakan Taner Yıldız'ın ?danışmanlığı'na veya ?müsteşar yardımcılığı'na getirilmesi... Ancak Özşahin hakkında yolsuzluk soruşturması gündeme getiriliyor. Bu konuda tartışmalarda, AKP'li Kacır'ın sorusu üzerine Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Cevdet Malkoç şöyle diyor:

?HAT BAĞLANTILI İLHAMİ'

?Servetinin 5 trilyona vardığını bilmeyen kalmadı ?hat bağlantılı' İlhami'nin (İlhami Özşahin kastediliyor). Neyi vardı Genel Müdür olduğunda? O dosyalar bir incelense neler görülecek neler? Gerçi incelendi de ne oldu, baskı, korku ve tehdit ile birçok dosya kapatıldı, hepsi temiz, teftiş raporu var, yolsuzluk var.? Malkoç devam ediyor:

?(Ünal Kacır'a) Sayın Başkanım, böyle bir ihbar mektubunu ben gündeme almam ama Sayın Bakanımız (Güler) uygun gördüğüne göre bu bizim için bir talimattır. Burada iki şey iç içe girmiş, yani TEİAŞ Genel Müdürü'nün malvarlığı TEİAŞ Genel Müdürü'nün yolsuzlukları ve TEİAŞ Teftiş Kurulu Başkanı'nın bu yolsuzlukları kapattığı iddiası... İlhami Bey'li (İlhami Özşahin) ilgili tasarruf Sayın Bakan'ın takdirlerindedir. Ona benim söyleyeceğim bir şey yoktur.?

18 Kasım'dan beri süren ?atama' ile ilgili inceleme sonunda Özşahin ?bakanlık başdanışmanlığı'na getiriliyor.

Biz Hilmi Güler 1 Mayıs'ta görevden ayrıldıktan sonra yeni Bakan Taner Yıldız'ın 18-22 Mayıs tarihlerinde Başmüfettiş M. Sefa Soydan ve müfettiş Murat Erşan'ın görevden çektirilmesi ve yerlerine başmüfettiş Bülent Korkmaz koordinatörlüğünde müfettişler Tuncay Yaman ve Hüseyin Arslan'ın getirilmesi... Teftiş Kurulu Başkanı Cevdet Malkoç'un, TEİAŞ'a yazı yazarak görevden alınan müfettişlere herhangi bir belge ve bilgi verilmemesini nasıl rica ettiği... Müfettişlerin birbirlerini nasıl ispiyonladıkları... Sonunda Özşahin'in ?ödüllendirilerek' ?başdanışman' yapılması (kim ve kimlerin baskı ve ricası)... Bakanlık koridorlarında ne gibi ?öykü'ler anlatıldığını şimdilik bir kenara bırakıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber