İtfaiyeci adaylarına komando sınavı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Ocak 2010 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BALIKESİR'in Bandırma Belediyesi'ne alınacak 34 itfaiyeci için açılan sınava katılan adaylara yapılan mülakat ve dayanıklılık testleri komando eğitimini aratmadı.

Bandırma Belediye Başkanı CHP'li Sedat Pekel, Belediye Başkan Yardımcıları Dursun Mirza ve Ozan Onur, Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Süleyman Küçükağa, İtfaiye Müdürü Şükrü Kolverdi ve Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden görevlendirilen bir öğretim görevlisinin gözetiminde yapılan sınavlara 100 aday katıldı.

Önce Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, Mahalli İdareler ile ilgili sözlü mülakata giren adaylar daha sonra 8 aşamadan oluşan parkurda dayanıklılık testine tabi tutuldu.

İtfaiye Müdürlüğü'ndeki garajda hazırlanan parkura tek tek alınan erkek ve kadın adaylara itfaiyeci kıyafeti giydirilerek sırtlarına oksijen tüpü takıldı. Hortum taşıma, ağırlık kaldırma, balyoz kullanma, insan maketi taşıma, zincirle hidrolik kapı açma, dengede yürüme ve merdiven kaldırıp indirme aşamalarından geçen itfaiyeci adayları zorlu parkuru tamamladıktan sonra yorgunluklarını ve mutluluklarını aileleri ile paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber