Tebrikler MEB!

Memurlar.net olarak ele aldığımız yazılarda bakanlığın bu işe el atması gerektiğini bir takvim yayımlayarak bu işi bir düzene ve takvime bağlaması gerektiğini vurgulamıştık. MEB, "Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulama Kılavuzunu" yayımlayarak Yönetici atamaları için düğmeye basmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ocak 2010 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlık yayımladığı kılavuzda da belirttiği ?Yönetmeliğin ilk defa uygulanıyor olması nedeniyle, sınava dayalı yöneticiliklere ve müdür başyardımcılığına atamalar bu atama dönemine münhasır olmak üzere bu kılavuzda belirlenen takvime göre, isteğe bağlı, zorunlu ve diğer atama ve yer değiştirmelerine ilişkin yönetici atamaları ise Yönetmeliğin 23 üncü maddesinde belirtilen dönemler içinde kalmak kaydıyla illerce belirlenecek takvime göre yapılacaktır.?

cümleleriyle yönetici atamalarını önce Sınava Dayalı Müdürlük, Müdür Başyardımcılığı ve Sınava dayalı Müdür Yardımcılığı sıralamasına koymuştur.

Kılavuzu genel olarak incelediğimizde yapılan işin mevzuata ve amaca uygun olduğu gözlemlenmektedir.

Atamaların illere göre keyfiyet içermemesi için yapılan bu uygulamanın yerindeliğinin tekrar vurgularken başvuru ve atamalar sırasında yaşanacak sorunları zaman içerisinde ele alacağımızı belirtmek isteriz.

Yönetmeliğin yayımlanması, kılavuzun yayımlanması ve sürecin çözümü noktasında kararlılığı nedeniyle Sayın Bakan ÇUBUKÇU, Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN, Mevzuat Dairesi Başkanı Tahir KILIÇARSLAN ve Mevzuat Şubesi Şube Müdürü Kutlay ŞİMŞEK'e eğitimciler adına tebriği borç bilirim.

Elbet ki yapılan iş görevleri gereğidir fakat son yıllarda yaşadığımız keyfi uygulamaların önüne geçilerek böyle bir uygulamayı koymaları eğitim adına önemli bir gelişmedir.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber