Sağlık ocağı mühürlendi, hastalar dışarıd kaldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2010 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un Canik ilçesinde bir Aile Sağlık Merkezi kaçak olduğu gerekçesiyle belediyece mühürlendi, hastalar kapıda kaldı.

Yavuz Selim Mahallesi'nde 4 Ocak'ta hizmete giren Yavuz Selim Aile Sağlığı Merkezi, 5 Ocak'ta Canik Belediyesi inşaat teknisyenlerince kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlendi.

Sağlık malzemeleri ilaçlar sağlık merkezinin içerisinde kalırken, sağlık merkezine gelen hastalar da kapıda kaldı. Sağlık merkezlerinin kapatılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, merkez önünde toplanarak protestoda bulundu. Belediyeden mühür iptal edilerek sağlık merkezlerinin açılmasını talep eden mahalleli, sağlık merkezinin başka işyerleri gibi kapatılmasına bir anlam veremediklerini belirtti.

Yavuz Selim Mahallesi'nden 4 bin 400, Düvecik Mahallesi'nden 2 bin, 200 Evler Mahallesi'nden ise 2 bin 500 kişiye hizmet verecek olan sağlık merkezinin mühürlenmesi, sert tepkilere neden oldu. Mahalle Muhtarı Ömer Gezginci, sağlık merkezinin elektrik ve suyunun bağlandığını, diğer yasal prosedürlerin yerine getirildiğini, sağlık merkezinin kapısına mühür vurulmasının anlamsız olduğunu söyledi. Devletin tüm kademelerinin gerekli izni vermesine rağmen, kaçak olduğu gerekçesiyle kapatılmasının büyük bir hata olduğunu vurgulayan Gezginci, "Hatandan bir an önce dönülmeli. Vatandaş mağdur edildi. Burası ticari bir işyeri değil" dedi.

Canik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Hasan Demir, sağlık merkezinde tadilat yapıldığını, binanın zaten kaçak olduğunu, kamu hizmeti veren yerlerde olsa bile belediyeye başvurularak izin alınması gerektiğini, kendilerine herhangi bir başvurunun ise yapılmadığını kaydetti.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise Aile Sağlığı Merkezi açılması için gerekli yasal iznin verildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber