Hileli boşanan çiftler SGK'nın gözünden kaçmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2010 11:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Isparta İl Müdürü Salih İlhan, SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olduktan sonra hayatını kaybeden anne veya babasının maaşını alabilmek için kağıt üzerinde eşlerinden boşanan, ancak hala birlikte yaşayan 80 kişinin tespit edildiğini, bu kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haksız kazanç sağlamaya veya devleti dolandırmaya çalışan kişilere yönelik denetimleri sürdürdüklerini söyledi. Haksız kazanca asla taviz vermediklerini ve bu konuda toplumu bilinçlendirme yönünde çalışmalar da yaptıklarını belirten İlhan, ''hileli boşanma'' konusu üzerinde de bir hayli yoğunlaştıklarını kaydetti.

Kendilerine gelen şikayetleri tek tek irdelediklerini bildiren İlhan, ''Tek sıkıntımız, yapılan şikayetlerde yeterli bilgilerin olmamasıydı. Sadece isim bildiriliyordu, ancak bir isimden yüzlerce çıkabiliyor. İsmin yanında adres, anne-baba isimlerinin de olması gerekiyor. Bu şekilde daha kolay ulaşabiliyoruz. Ancak biz yine de elimize gelen her türlü bilgiyi en ayrıntılı detayına kadar inceledik'' dedi.

İlhan, ailelerle birebir görüştüklerini ve çevreden de bilgi aldıklarını, kendilerine en fazla çocukların yardımcı olduğunu ifade etti. Babalarının evden ayrılmadığını ve kendileriyle yaşamaya devam ettiklerini korkusuzca anlatan çocukların net bilgiler verdiğini söyleyen İlhan, ''Çocuktan al haberi, bizim işimize yaradı'' diye konuştu.

Geçen yıl yapılan denetimler sonunda Isparta'da 80 kişinin, ölen anne ve babasının maaşını alabilmek için eşinden kağıt üzerinde boşandığını, ancak birlikte yaşamaya devam ettiklerini belirlediklerini kaydeden İlhan, şöyle devam etti:

''62'si SSK'lı, 18'i de Bağ-Kur emeklisi olmak üzere toplam 80 kişinin haksız kazanç sağladığını tespit ettik. Yaptığımız tespitler sonunda tüm belgeleriyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Haklarında gereken işlem yapılıyor, yasal süreç başlatıldı.''

Hileli boşandığı tespit edilen 80 kişinin bir yandan hukuki süreçlerinin devam edeceğini bir yandan da bugüne kadar aldıkları haksız maaşların belirleneceğini bildiren İlhan, bu kişilerin bugüne kadar aldıkları maaşları, faiziyle birlikte geri ödeyeceklerini belirterek, ''Bir hayli ödeme yapacaklar. Yani devletten aldıklarını fazlasıyla ödeyecekler. Çünkü devleti dolandırmaya çalıştılar. Adeta kul hakkı yediler'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber