Hipnozcu emekli yarbay tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2010 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 astsubayın ifadelerini hipnoz ve işkence altında aldığı iddia edilen emekli Yarbay Gürol Doğan'ın tutuklanmasına karar verdi. Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı'nda görevli 3 astsubayın ifadelerini hipnozla aldığı iddia edilen emekli Yarbay Gürol Doğan, hakkında açılan dava için ilk kez hakim karşısına çıktı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasına gelmeyen Gürol Doğan, ikinci duruşmaya avukatı Metin Ceylan ile birlikte katıldı. Gürol Doğan, dosyayı 3 gün önce aldığını ifade ederek mahkeme heyetinden savunmasını yapması için ek süre istedi. Mağdur astsubaylardan Ali Balta, İsmail Dağ ve Orhan Güleç'in avukatları süre talebine itiraz etti. Avukatlar, sanığın ceza hukukuna göre savunma için ek süre talebinin mümkün olmadığını ve yargılama süresinin uzatılmaya çalışıldığını söyledi. Mahkeme heyeti, duruşmaya 10 dakika ara vererek görüşme yaptı.

Görüşme sonrası kararını açıklayan heyet, emekli Yarbay Gürol Doğan'a isnat edilen suçların ağırlığını ve delillerin karartılabileceğini belirterek şahsın tutuklanmasına karar verildi. Sanık avukatı ise müvekkilinin kendi isteği ile mahkemeye geldiğini ve kaçma durumunun söz konusu olamayacağını ifade ederek tutuklama kararına itiraz etti. Heyet, itirazı kabul etmedi.

KAMERA KAYDI YOK

Gelecek hafta devam edecek olan davanın bugünkü duruşmasında ayrıca daha önce istenilen belgeler değerlendirildi. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı, Kocasinan İlçe Jandarma ve Melikgazi İlçe Jandarma karakollarından istenilen güvenlik kamerası görüntüleri ile ilgili cevap yazısında güvenlik kameralarının bulunmadığı ve bazı kayıtların ise 45-50 gün bilgisayarda tutularak yeni kayıtların üzerine çekilmesi sonucu yok olduğu ortaya çıktı. Jandarma karakollarının nezarethaneleri ile nizamiye girişlerinde şahıslarla ilgili isimlerin bulunmadığı yönündeki yazılara da mağdur avukatları itiraz ederek güne ait kayıtların verilmesini istedi. Cumhuriyet savcısı da belgelerin temini için olay tarihleri arasındaki kayıtların istenmesini talep etti. Bunun üzerine mahkeme heyeti, astsubayların gözaltında tutulduğu iddia edilen 3-17 Mart 2009 tarihleri arasındaki askeri savcılığın gözaltına alma, tutuklama ile ilgili kayıtlarını istedi. Askeri savcılığın gözaltına alınma sürelerinin her 24 saatte bir uzatılması ile ilgili tutanaklar da talep edildi.

3 Mart 2009 tarihinde 2. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı'nda görev yapan üç astsubay gözaltına alınmıştı. Astsubayların gözaltı sürelerinin uzun sürmesi üzerine aileleri astsubayların hayatlarından endişe etmişti. Avukatların girişimi ve suç duyurusunda bulunmaları üzerine astsubaylar avukatları ile görüştürülmüştü. Astsubaylar 17 Mart 2009 tarihinde tutuklanmışlardı. Astsubaylardan ikisi daha önce Ali Balta ise kısa bir süre önce serbest kalarak görevine döndü. Görevlerine dönen astsubaylar, kendilerine işkence yapıldığı ve hipnozla ifadeleri alındığı gerekçesiyle Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunmuşlardı. Şikayet üzerine hipnozla ifade aldığı ileri sürülen emekli Yarbay Gürol Doğan hakkında Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber