Belediyeler işçiye 160 milyon lira borçlu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2010 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Belediyelerin bünyesin çalıştırdıkları işçilere 160 milyon lira borcu bulunuyor.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya büyükşehir belediyelerinin de aralarında yer aldığı 600'e yakın iş yerinde, 35 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme süreci başladı.

Belediye-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere 600'e yakın il ve ilçe belediyelerinde toplu iş sözleşmesi sürecinin başladığını kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 6 bin 500, Ankara Büyükşehir Belediyesinde 4 bin, İzmir Büyükşehir Belediyesinde 5 bin, Antalya Büyükşehir Belediyesinde 750 olmak üzere Türkiye genelinde toplam 35 bin işçinin toplu sözleşmeden yararlanacağını ifade eden Ayçiçek, bazı belediyelerde toplu iş sözleşmesi sürecinin 1 Ocak, bazılarında da 1 Mart 2010'dan itibaren geçerli olacağını belirtti.

Bugün 4 kişilik bir ailenin geçinme endeksine göre yoksulluk sınırının 2 bin TL olduğuna işaret eden Ayçiçek, toplu sözleşme görüşmelerinde hedeflerinin yoksulluk sınırını yakalamak olacağını söyledi.

"160 MİLYON TL ALACAK VAR"

Özellikle büyükşehir belediyelerinde işçilerin çalışma koşullarının ağırlaştığına işaret eden Ayçiçek, ülke genelinde örgütlü oldukları iş yerlerinde belediyelerin, çalışanlarına borçlarının arttığına dikkati çekti. Belediyelerin ekonomik sıkıntıları bahane gösterip çalışanların ücretlerini ve sosyal haklarından doğan alacaklarını ödemediklerini ve çalışanı tehdit ettiklerini öne süren Ayçiçek, "Belediye çalışanlarının toplam 160 milyon TL alacağı var. İşveren belediyeler ekonomik sıkıntıları bahane gösterip işçilerin geçmişe dönük alacaklarını ödemiyorlar. Çalışanların alacaklarının ödenmemesi için bir mazeret olamaz. Anayasa'da da bu güvence altına alınmıştır. Belediye çalışanlarının alacaklarını, hükümet edenlere, TBMM'Deki tüm milletvekillerine, Bakanlar Kurulu üyelerine ve sayın Cumhurbaşkanımıza ve parti yöneticilerine dosyalar halinde sunduk"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber