Öğretmen, tapu memurunun işlem hatasını, pankartla protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2010 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmirli öğretmen Hatice Yıldız, 2002 yılında sattığı arsa yüzünden kendisine cezalar geldiği gerekçesiyle vergi dairesi önünde pankart açarak eylem yaptı.

Yıldız, 1998 yılında babasından 3 bin 137 metrekarelik arsayı, kardeşi ve annesiyle birlikte 2002 yılında sattı. Bu satış işlemi tapuda normal bir işlem olarak kayıtlara geçti. Ancak Vergi Dairesi'ndeki bir memurun, satış işlemi yerine veraset işlemi şıkkını işaretlediğini belirten Yıldız, bunu fark etmediklerini ifade etti. 2009 yılı Ağustos ayında adına 6 bin 799 TL tutarında ceza geldiğini söyleyen Yıldız, kendisinden istenilen borcun, diğer hissedarlarla birlikte üçe bölünmesi gerektiğini savundu.

Dokuz Eylül Vergi Dairesi'ne giden Yıldız'a, burada konunun zaman aşımını geçtiği için mahkeme tarafından düzeltilebileceği bildirildi. Bunun üzerine İzmir 1. Vergi Mahkemesi'ne dava açtı. Ancak mahkeme elindeki tapunun üzerindeki işlemin satış olmasına rağmen veraset işlemini geçerli sayarak yürütmenin durdurulması talebini reddetti. Maaşına bir anda haciz konulan öğretmen Hatice Yıldız, arsanın satış ilanı üzerinden vergilendirilmesi halinde diğer kardeşi ve annesinin hisselerine de borcun gönderilmesi gerektiğini, bu sayede oranın 3/1 düşeceğini aktardı. Eline pankartı alarak Dokuz Eylül Vergi Dairesi önünde eylem yapan Yıldız, "Yapılan hatanın faturasını ben neden ödüyorum?" dedi.

Normal şartlarda 2 bin TL borcu olması gerektiğini, ancak bu paranın bir anda 10 bin lirayı aştığını aktaran Yıldız, "Bir memurun satış yerine veraset kutucuğuna X işaretini koyması yüzünden üç aydır çalmadığım kapı kalmadı. Valilik başta olmak üzere ne kadar kamu kurumu varsa gittim. Ama bir türlü sonuç alamadım. Bu eylemi yaparak sesimi duyurmak istedim." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber