YÖK, mağdur 9 öğrenciye sahip çıktı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 17 Ocak 2010 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) açılan 'enerji bölümü'nden mezun olduktan sonra alan ismi değiştiği için ortada kalan 9 öğrenciye Yükseköğretim Kurulu (YÖK) sahip çıktı.

Keçiborlu Meslek Yüksekokulu Enerji Bölümü'nün adını uluslararası eğitim standartları çerçevesinde 'elektrik üretimi, iletimi ve dağıtımı' şeklinde değiştirdiklerini söyleyen YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, mezun gençlere müfredatı yakın bir programın diplomasının verilebileceğini ifade etti. Türkiye'de 3 yıl önce alanında ilk ve tek olan enerji bölümü 35 öğrencisiyle eğitime başlamış, iki yıl sonra da 9 mezun vermişti. Amacı fosil yakıtlı ve yenilenebilir enerji kaynaklı tesislerde geleceğin donanımlı ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere tekniker yetiştirmekti. Ancak okulun adı geçtiğimiz haziran ayında 'elektrik üretimi, iletimi ve dağıtımı' olarak değiştirildi. Geçici mezuniyet belgelerini alan gençler, çaldıkları hiçbir kapıda itibar görmedi. Başvurdukları her yere adı duyulmamış okullarını anlatmak, mezun oldukları bölümün varlığını ispat etmeye çalışmak zorunda kalmıştı.

Öğrencilerin sesine kulak veren Prof. Dr. Durmuş Günay, mağdur gençlerin kendilerine başvurmasını istedi. Bu tür programların meslek kategorisi içinde yer alması gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Günay, "İsim değişikliği yaptık çünkü mesleklere uluslararası adlarının konulması gerekiyor. Öğrencilerimizden yazılı müracaat geldiğinde değerlendirmeye alacağız." diye konuştu.

MUSTAFA YÜKSEL İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber