Sakarya Emniyet Müdürü için 13 yıl hapis istendi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Ocak 2010 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Murat KAZANCI

Sakarya Emniyet Müdürlüğü görevinden alınan Faruk Ünsal hakkında, ?Suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak?, ?Adliyeye karşı iftira? ve ?Resmi belgede sahtecilik? suçlarından 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ünsal'ın, gizli bilgileri, ?Yazıcı Çetesi? olarak bilinen örgüt üyelerine belediye başkanı ve bir galerici aracılığıyla sızdırdığı öne sürüldü. İddianamede, galerici Fatih Ç.'nin kullandığı işyeri numarasının, çeteye yönelik 5 Temmuz'daki operasyon öncesi, 1 Temmuz'da Faruk Ünsal'ın özel kalemine ait numaradan aranarak 30 saniyelik bir görüşme yapıldığı anlatıldı. Bu görüşmenin ardından 2 Temmuz'da örgüt yöneticisi Ali Y., telefonda Ahmet A.'ya, ?Bu akşam tehlike var ha. Gene haber geldi. Demiş ki oranın başı. ?Onları yapacam izne ayrılacam.' Adapazarı'nın başı anladın mı? Bir galericiye demiş. Galerici aradı beni anladın mı?? diyor.

Tanık olarak dinlenen dönemin Sakarya KOM Şube Müdürü Alparslan Hersanlıoğlu, çeteyle ilgili teknik takipteki bilgileri mayıs ayı ortasında Faruk Ünsal'a ilettiğini, akabinde şüphelilerin yaptıkları görüşmelerin azaldığını, konuların güncelleştiğini ve numaralarının değiştirildiğini fark ettiklerini söyledi.

İddianamede, Sakarya eski Asayiş Şube Müdürü Mustafa Çalışkan, Sakarya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Müdürü Oğuz Çuhadar ve yardımcısı Hüseyin Kopuzoğlu hakkında ise adliyeye karşı iftira, resmi belgede sahtecilik suçlarından ayrı ayrı 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dava kapsamında tutuklanan suç örgütünün lideri olduğu belirtilen Hüseyin Yazıcı ile Ali Yıldırım hakkında ise ayrı ayrı 20 yıla varan hapis cezaları isteniyor. Çete üyesi olmakla suçlanan AKP'li Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı için de 20 yıl hapis cezası istenirken 7'si tutuklu diğer 38 sanık için ise çeşitli hapis cezaları istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber